Managerul spitalului județean: „100%, Timișoara are nevoie de un spital nou”. Ce...

Managerul spitalului județean: „100%, Timișoara are nevoie de un spital nou”. Ce spune despre Maternitatea „Bega” și fertilizarea in vitro VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul CFR nu va mai fi preluat de Spitalul Județean Timișoara, încă nu știm dacă se va construi un spital regional, însă Maternitatea Bega va fi renovată și totodată se va construi la Timișoara un centru de fertilizare in vitro. Despre aceste subiecte s-a discutat în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE difuzată în această seară din studioul HDV unde au fost invitați Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara, și Daniela Radu, director medical.

Legat de situația Spitalului CFR, Marius Craina a spus că nu va fi subordonat spitalului județean. „Din cunoștințele mele nu mai preluăm Spitalul CFR, pentru că a rămas la ministerul de resort, apoi am înțeles că a fost numit domnul doctor Radu Blagoe managerul Spitalului CFR și în urma acestor neînțelegeri a căzut varianta ca spitalul să fie subordonat spitalului județean. Inițial, Ministerul Transporturilor a spus că îl dă în subordinea Consiliului Județean Timiș, ceea ce însemna că putea fi dat spitalului județean, după care s-a revenit asupra deciziei. Acest lucru nu mi s-a comunicat în scris, am aflat eu că demersurile preluării spitalului sunt complet oprite”, a spus Craina.

Cât despre declarația ministrului Sănătății Nicolae Bănicioiu, care a afirmat că se va contstrui un spital regional la Timișoara, Craina a spus că este o decizie politică și că trebuie luată în viitorul apropiat.

„Timișoara, după 40 de ani de funcționare a Spitalului Județean, după o serie de modificări și performanțe în medicină are nevoie 100% de un spital nou.


Că se va construi, sau nu, acest spital regional este o decizie politică pe care ar fi bine ca în viitorul foarte apropiat să cadă la un consens, la o decizie, fie că e pozitivă sau negativă și să nu ne mai jucăm că azi este spital regional, mâine nu mai este. Timișoara merită, de asemenea, o maternitate nouă. Din 2009 aud de planuri, o punem acolo, o construim, o demolăm”, a spus Craina.

În ceea ce privește situația de la Maternitatea „Bega” din Timișoara, directorul spitalului județean a explicat că, deși este renovată în mare parte, există un proiect prin care urmează a fi renovat demisolul. „Peste 80% din maternitate este renovată. Toată conducerea Consiliului Județean Timișoara a discutat despre viitorul maternității. Am cerut să demarăm procedurile de renovare a demisolului de la Maternitatea Bega pentru că avem acolo aproape 2000 de metri pătrați unde putem să facem spații pentru activitate administrativă, de arhivă, activitate cu studenții, cabinete medicale”.

În viitorul apropiat Timișoara va avea și un centru de fertilizare in vitro. Marius Craina a spus în cadrul emisiunii că există un proiect în derulare care se ridică la suma de 10 milioane de euro și va fi pus în practică pentru că este un obiectiv moral.

„Deocamdată suntem în dicuții avansate în urma unei vizite la Novi Sad cu centrul din Pancevo să mergem pe un proiect transfrontalier cu Novi Sad și să facem un centru de fertilizare in vitro. Așteptăm deschiderea proiectelor cu Serbia și urmează să avem o altă vizită la Novi Sad pentru renovarea și dotarea blocului operator. Acest proiect se ridică undeva la 10 milioane de euro. Este un obiectiv moral”, a mai menționat directorul spitalului județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.