Marius Craina la PRESSALERT LIVE: „Ne preocupă mai mult atitudinea personalului”. Ce...

Marius Craina la PRESSALERT LIVE: „Ne preocupă mai mult atitudinea personalului”. Ce probleme încearcă să rezolve conducerea spitalului județean în 2015 VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara, și Daniela Radu, director medical, au fost invitați, în această seară, de la ora 20.00, la emisiunea PRESSALERT LIVE, în studioul HDV. În cadrul emisiunii s-a discutat, printre altele, despre problemele care au fost rezolvate pe parcursul anului 2014, dar și despre ce probleme urmează a fi rezolvate în anul 2015.

Marius Craina a spus că în șase luni de mandat munca a fost una enormă, au existat numeroase probleme și că speră ca în anul 2015 să realizeze și mai multe lucruri bune, dar și să rezolve problemele cu care se confruntă în momentul de față Spitalul Județean.

„Ceea ce considerăm noi că a fost un bilanț pozitiv la sfârșitul anului 2014 a fost faptul că din punct de vedere al sumelor alocate de Consiliul Județean privind reparațiile și investițiile, putem spune că aici am reușit să ne încadrăm și să cheltuim banii alocație de Consiliul Județean și am avut o relație excepțională în stabilirea priorităților la finele anului 2014, stabilirea listei de reparații și investiții pentru anul 2015. Al doilea lucru ar fi finalizarea și semnarea proiectului de ambulator, proiect care a început în urmă cu mulți ani de zile, iar domnul Titu Bojin l-a semnat la sfârșitul anului 2014. Acest proiect valorează peste 10 milioane de euro și trebuie realizat în 2015. Un alt obiectiv pe care l-am realizat a fost faptul că dotarea cu medicamente și materiale sanitare a fost îmbunătățită.


Al patrulea lucru este legat de amfiteatrul spitalului care a fost renovat în totalitate cu ajutorul Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara. Un alt lucru este realizarea acelei serbări cu ocazia a 40 de ani de existență a Spitalului Județean care a fost o reușită, deoarce am adunat generațiile anilor ’70 și generațiile din 2015, ceea ce până acum nu s-a realizat. Un alt lucru pozitiv este că am primit aprobare ca spitalul să poate numele de Spitalul Județean «Pius Brânzeu», ceea ce este o onoare pentru medicina timișoreană”, a spus Craina.

Și pentru anul 2015 există planuri mari în ceea ce privește Spitalul Județean din Timișoara. „Continuăm modernizarea saloanelor. Ne preocupă mai mult atitudinea personalului. Pacientul își cunoaște drepturile, iar din partea pacientului am aflat un lucru clar. Atitudinea față de pacient este foarte importantă. Dacă reușim să convingem personalul că acest lucru este cel mai important, avem deja foarte mult de câștigat. Omul înțelege foarte multe lucruri, dar în momentul în care nu primește atenție este nemulțumit. Un alt lucru este să convingem personalul și mai ales pacienții că bugetul alocat este suficient pentru un flux de medicamente și materiale sanitare. Curățenia permanentă este, de asemenea, importantă”, a adăugat Daniela Radu.

Tot în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, Marius Craina a mai adăugat că în urma ocupării a peste 200 de posturi, spitalul a revenit la un flux normal al personalului, iar cu următoarele angajări se poate vorbi de „performanță medicală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.