Mișcare la vârsta a treia. Cum au fost încurajați aproape 200 de...

Mișcare la vârsta a treia. Cum au fost încurajați aproape 200 de bătrâni din Timișoara să-și îmbunătățească starea de bine în timp ce fac sport

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 200 de persoane vârstnice din Timișoara au fost încurajate să facă mișcare, chiar dacă picioarele le dor sau de abia mai pot să mănânce sau să se îmbrace. În cadrul proiectului „Sănătate pentru toți!”, derulat de Fundația de Ajutor Medical Profilaxis din Timișoara, 184 de bătrâni din mai multe centre de zi și azile din oraș au beneficiat, timp de un an, de ședințe gratuite de fizioterapie și gimnastică medicală.

„Partea de gimnastică de grup are un impact destul de important asupra lor, pentru că reușesc să-și crească mobilitatea articulațiilor, să se mențină în formă în așa fel încât să-și poată desfășura mai ușor activitatea zilnică, iar din punct de vedere medical e important și pentru activitatea inimii și pentru activitatea articulară. Procedurile fizioterapeutice pe care le-am făcut au fost țintite pe patologie, acolo unde aveau probleme de sănătate, acolo unde existau dureri, acolo unde exista impotență funcțională. Nu puteau să se pieptăne unii dintre ei, nu puteau să ridice mâna ca să se îmbrace, iar în urma acestor proceduri s-a constatat o îmbunătățire a stării lor de sănătate”, a explicat Alina Merticariu, medic specialist recuperare medicală și fizioterapie.

Persoanele vârstnice care au făcut mișcare timp de un an și au observat că și-au îmbunătățit starea de bine sunt atât de entuziasmate încât și-ar dori să facă și în continuare gimnastică.


Prin urmare, o parte din specialiștii implicați în proiect au decis să le dea o mână de ajutor în continuare bătrânilor, pe bază de voluntariat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.