O clădire istorică locuită de țigani a fost cumpărată de primărie. Ce...

O clădire istorică locuită de țigani a fost cumpărată de primărie. Ce planuri au edilii

0
DISTRIBUIȚI

Un monument istoric de clasa B, scos la vânzare de Finanțele Publice, a fost cumpărat de Primăria Reșița care acum plănuiește reabilitarea imobilului.

Fosta moară Juracsek de pe Strada Zimbrului nr. 42 din cartierul Stavila, una dintre cele mai vechi clădiri din Reşiţa (sec. XIX), ce figurează pe Lista Monumentelor Istorice din România (cod CS-II-m-B-10948) a fost vândută de Finanțele Publice, după ce firma în a cărei proprietate s-a aflat a intrat în faliment, contra sumei de 10.000 de lei.


Moara poartă numele fostului proprietar, unul dintre conducătorii oraşului în timpul Revoluţiei de la 1848, Johann Juracsek.

Imobilul e în prezent ocupat de mai multe familii de etine rromă, cazuri sociale. „Le propunem să cumpere apartamentele ocupate, ceea ce înseamnă că în acest stadiu, neamenajat, ar plăti câteva sute de euro pe o locuință, unde își pot stabili domiciliul. Suntem în discuții incluisv cu câteva bănci care să îi finanțeze pe acești oameni. E vorba de cazuri sociale, dar familii care au câte un membru ce lucrează în străinătate”, a explicat edilul Mihai Stepănescu.

În această perioadă, se face apartamentarea clădirii și identificarea locatarilor care locuiesc acolo.

Foto: panoramia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.