O echipă de IT-işti timişoreni asigură securitatea celor mai importante agenţii guvernamentale...

O echipă de IT-işti timişoreni asigură securitatea celor mai importante agenţii guvernamentale ale SUA. Cum se desfăşoară războiul virtual cu hackerii

1
DISTRIBUIȚI

O echipă de informaticieni din Timișoara ferește agențiile guvernamentale americane de hackeri. Ei lucrează în cadrul unei filiale a unei companii din celebra Silicon Valley, locul din Statele Unite care concentrează cel mai mare număr de afaceri în domeniul tehnologiei.

După ce a urmat un stagiu de pregătire în Silicon Valley, la nici treizeci de ani, George Prichici conduce filiala din România a unei firme care se ocupă de protecţia informatică a celor mai importante instituții de securitate din SUA.

”O parte din serviciile militare, avem clienți în serviciile de informație și inteligență, avem clienți din companiile publice de utilități.


Folosim softurile noastre pentru a combate criminalitatea cibernetică, este un lucru imens. În principal, centralele nucleare sunt atacate zilnic (n.r. de hackeri)”, a declarat pentru Digi 24 George Prichici.

Munca IT-știlor este migăloasă. Cei opt tineri muncesc 24 de ore din 24 și scanează fiecare fișier.”Responsabilitățile sunt foarte mari, lucrăm pentru agențiile guvernamentale din SUA. Într-o instituție intră date și ies date, scopul nostru e să securizăm acele date în așa fel încât să nu intre nimic periculos într-o centrală nucleară”, ”Îți dai seama destul de important pentru că simți că faci ceva… îți dă încredere în tine”, spun IT-iștii, citați de aceeași sursă.

Foto: Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.