O fetiță în vârstă de un an a murit, iar surorile ei...

O fetiță în vârstă de un an a murit, iar surorile ei sunt în pericol din cauza unui virus. Ce spun medicii timișoreni

0
DISTRIBUIȚI

Dramă într-o familie de bănățeni. Unul dintre copii a murit în spital, al doilea a fost internat în stare critică, iar al treilea dă semne de boală din nou. Medicii suspectează un focar virotic, și de aceea au recomandat necropsia.

Fetița de un an și trei luni a familiei Velcotă din Moldova Nouă a decedat la mijlocul săptămânii trecute, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Cu diaree, febră și convulsii, fetița a ajuns mai întâi la spitalul din Moldova Nouă, de acolo a fost mutată la Spitalul Județean Reșița de unde, cu un elicopter SMURD, a ajuns la Timișoara, miercuri, pe 14 ianuarie. „Când a ajuns la noi, copilul era în status convulsiv, după un episod enterocolitic (n.r.


vărsături și diaree) cu melena ( n.r. scaun cu sânge închegat) și febră 40. Noi am oprit convulsiile, am stabilizat copilul, însă în scurt timp a intrat în stop cardiac și nu s-a mai putut face nimic. Am recomandat părinților să nu refuze autopsia, tocmai pentru că suspectăm un virus, iar ei mai au acasă doi copii”, a declarat medicul Mihai Gafencu.

Sora fetiței moarte, în vârstă de 6 ani, a ajuns zilele trecute, cu diaree, la Spitalul de Boli Infecțioase. „I-am dat antibiotic, pentru sterilizare, în ideea că ar fi fost un streptococ, iar pacientul a fost trimis acasă”, relatează medicul Virgil Musta.

Ieri, familia făcea apel disperat la cunoscuți să se roage pentru sănătatea copiilor, pentru că al treilea, tot o fetiță, de numai trei luni, a început să prezinte aceleași simptome.

Medicii din Caraș-Severin s-au declarat depășiți de situație, iar cei din Timișoara așteaptă rezultatele analizelor de laborator, pentru a ști cu precizie despre ce virus este vorba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.