O legendă a heavy metalului internaţional în studio şi pe scenă cu...

O legendă a heavy metalului internaţional în studio şi pe scenă cu Rezident EX

0
DISTRIBUIȚI

Supergrupul Rezident EX colaborează cu o legendă a heavy metalului internaţional pentru cel de-al doilea album discografic al trupei, invitatul special urmând să fie prezent şi în cadrul concertelor pe care formaţia le va susţine în primăvara acestui an în ţara noastră. Tobarul Mark Cross a făcut parte din formaţii ca Hellowen, Kingdom Come, Metalium sau Nightfall şi a avut colaborări cu Marco Mendoza sau Ian Gillian şi l-a înlocuit vara trecută pe James Kottak la concertul Scorpions din Bahrein. Mark Cross va putea fi ascultat pe cel de-al doilea album Rezident EX şi va concerta alături de ei la concertele trupei din ţara noastră, inclusiv la Timişoara. „În primul rând, o veste care îi va bucura pe fanii noştri: Matthias a scăpat de „mănuşile“ de ghips primite în urma accidentului de motocicletă din toamna trecută şi se află cu noi în studio plin de elan şi cu poftă de cântat. Noi am hotărât încă de anul trecut că acest al doilea album va fi produs şi înregistrat într-un singur loc şi ne vom lăsa atât timp cât va fi nevoie pentru compoziţii şi înregistrări.

Dar colaborarea între membri unei trupe la crearea unui nou album presupune alocarea unui timp îndelungat pentru înregistrări din partea fiecăruia, lucru foarte greu de realizat mai ales atunci când nu toţi locuiesc în aceeaşi localitate şi nici măcar în aceeaşi ţară.


Ca atare, s-a ajuns la o soluţie convenabilă din toate punctele de vedere, respectiv înlocuirea lui Vali Potra la înregistrările din Germania cu Mark, un vechi prieten şi coleg al lui Matt din perioada Metalium, care şi-a schimbat domiciliul din Atena, locuind de curând din nou în Hamburg pentru a fi mai aprope de colegii lui de la Tainted Nation şi celelalte colaborări din Germania sau Marea Britanie. Atras tot mai mult de genul muzical abordat şi impresionat de povestirile lui Matt despre atmosfera din România, Mark şi-a exprimat dorinţa de a cânta live în România. Ar mai trebui amintit că munca la album este destul de avansată, Mark şi Christi au înregistrat o mare parte din track-uri şi pot să vă asigur că avem şi de această dată o secţie ritmică redutabilă“, spune Tavi Iepan. În luna iulie a anului trecut, Rezident Ex a susţinut un concert memorabil la Timişoara alături de noul solist al trupei, Sebastian Simonis. Supergrupul format din instrumentişti care au scris istorie în rockul românesc şi rockul internaţional, Rezident Ex, a lansat în 2013 albumul de debut „Alpha”. Muzica şi textele îi aparţin lui Tavi Iepan (cu excepţia piesei „Închis, caz de boală”, al cărei text este scris de Mircea Jebelean), de producţia muzicală s-au ocupat Tavi Iepan şi Adrian Popescu, iar grafica a fost realizată de Christian Podratzky.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.