O nouă contestaţie la Proiectul de Management al Traficului din Timişoara. Ce...

O nouă contestaţie la Proiectul de Management al Traficului din Timişoara. Ce spune primarul Nicolae Robu despre pierderea finanţării europene de 43 milioane de lei

1
DISTRIBUIȚI

Ghinioane în lanţ pentru municipalitatea timişoreană în implementarea Proiectului de Management al Traficului Rutier din urbea de pe Bega. Primarul Nicolae Robu a anunţat astăzi că „proiectul este cu licitaţia încheiată, am încheiat raportul procedurii şi am făcut comunicarea către ofertanţi. Din păcate, şi în această fază, după ce s-a parcurs inclusiv licitaţia electronică şi a fost desemnat un câştigător, firma UTI a depus contestaţie şi noi pregătim acum o plângere penală pentru obstrucţionarea proiectelor Timişoarei. Încă o dată îmi exprim speranţa că şi instituţiile specializate ale statului vor acorda atenţie licitaţiilor. Nu mă refer la aceasta, că e încheiată, pentru că din păcate poziţia unor ofertanţi pe parcursul licitaţiilor nu are nimic în comun cu participarea la o competiţie în mod onest, ci mai degrabă poate fi considerată acţiune de boicot”.

Legat de contestaţie edilul spune că cei de la UTI au reclamat „că au fost descalificaţi descalificarea s-a făcut pentru că nu am îndeplinit condiţiile instituite prin caietul de sarcini şi noi avem documente inclusiv de la un minister de resort care confirmă că nu sunt îndeplinite condiţiile”.

Deranjat că deja primăria se află la a cincea contestaţie primită pe marginea acestui proiect, pentru care licitaţia a fost câştigată de firma Swarco trafic, care a depus celelate patru contestaţii, Robu a spus că „noi acum trebuie să multiplicăm 20.000 de foi cu toate clarificările cerute pe parcurs, să trimitem toate aceste documente la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea contestaţiilor şi să aşteptăm ca CNSC să se pronunţe”.

Edilul este optimist că proiectul poate fi totuşi implementat şi spune că „deocamdată, având în vedere că proiectele europene pot fi implementate până la finele anul 2015, noi încă am fi în măsură să implementăm acest proiect, dar suntem la limită”.

Proiectul are o valoare de peste 43 de milioane de lei, cu cofinanţare europeană nerambursabilă de 35 de milioane de lei.


Prin acesta se prevede realizarea unui sistem de management al traficului prin dotarea celor 90 de intersecţii deja semaforizate cu camere de supraveghere şi echipamente de control trafic, extinderea sistemului de semaforizare la încă 44 de noi intersecţii şi dotarea acestora cu echipamente de control trafic şi camere de supraveghere, dar şi instalarea a 17 panouri de afişare, şapte radare de viteză, 13 radare de informare şi 37 de sisteme de detecţie a trecerii pe culoarea roşie a semaforului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.