PERICOL pentru siguranţa copiilor într-un parc din Timişoara. De ce fac deţinuţii...

PERICOL pentru siguranţa copiilor într-un parc din Timişoara. De ce fac deţinuţii lucrări în locurile de joacă

0
DISTRIBUIȚI

Lipsa unui contract de gestiune a spaţiilor verzi din Timişoara devine o problemă din ce în ce mai gravă. Dacă până acum singurele inconveniente au fost aspectul jalnic al parcurilor sau contrele dintre Direcţia de Mediu a primăriei şi societatea Horticultura legat de cine va gestiona spaţiile verzi sau modalitate de atribuire, noi probleme au apărut în urbea de pe Bega.

Vă reamintim că la finele anului trecut consilierii locali au optat pentru organizarea unei licitaţii în vederea contractării unui operator care să gestioneze spaţiile verzi, după ce Horticultura a refuzat să muncească la sumele la care au fost încheiate contractele cu firmele Tradecomia şi Rogera despre care Curtea de Conturi a dezvăluit că au adus serioase prejudicii financiare Primăriei.


Până acum însă Direcţia de Mediu nu a reuşit organizarea unei licitaţii pentru spaţii verzi.

Mai mult, consilierul local PNL Maria Saracan a avertizat că „am primit sesizări legate de parcurile unde sunt amenajate locuri de joacă. În şase luni vom avea o mare problemă în toate parcurile. Trebuie să căutăm o soluţie, este posibil să ne accidentăm, mă refer la locurile de joacă în care cetăţenii reclamă că obiectele nu sunt reparate, iar copiii nu se mai află în siguranţă chiar şi însoţiţi de părinţi. Aş da ca exemplu parcul Clăbucet unde sunt sesizate lucrurile din primăvară şi nu sunt luate măsuri. Dacă nu se pot lua măsuri, ar trebui închis” .

Edilul şef Nicolae Robu a menţionat că parcurile sunt momentan îngrijite cu forţă de muncă de la penitenciarul din Timişoara, dar că deţinuţii nu pot face lucrări de specialitate, precum sunt cele de întreţinere a diverselor obiecte din parcuri. Drept urmare, parcurile vor rămâne în stare jalnică până la definitivarea unui nou contract.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.