Periuțe și pastă de dinți oferite GRATUIT unor elevi din județul Timiș...

Periuțe și pastă de dinți oferite GRATUIT unor elevi din județul Timiș în cadrul unui proiect inedit

0
DISTRIBUIȚI

Peste 800 de copii din mai multe sate din județul Timiș vor primi, în acest an, materiale interactive referitoare la importanța igienei orale. Periuțe și paste de dinți vor fi donate acestor micuți, iar mai mulți prichindei aflați în clasele 0, I și a II-a vor beneficia de o consultație stomatologică gratuită. Totul în cadrul proiectului „Dinți frumoși, copii sănătoși”, inițiat de Rotary Club Buziaș, proiect care s-a desfășurat și anul trecut în comuna Peciu Nou.

În acest an, în proiect vor fi implicați copii din localitățile Buziaș, Silagiu, Bacova, Nițchidorf, Remetea Mare, Peciu Nou și Dalboșeț din județul Caraș-Severin.


“Credem cu tărie că astfel de programe de profilaxie trebuie desfășurate prin Casa Națională de Sănătate și ar trebui să se adreseze tuturor copiilor din România”, spune Ilie Stoinel, președintele Rotary Club Buziaș.

Potrivit ultimelor studii, un român folosește în medie, la nivel urban, aceeași periuță de dinți timp de doi ani, asta deși stomatologii spun că periuța de dinți ar trebui schimbată o dată la trei luni. Apoi, fiecare român consumă, în medie, doar un tub și jumătate de pastă de dinți pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.