Peste o mie de doze de vaccin antigripal au rămas nefolosite în...

Peste o mie de doze de vaccin antigripal au rămas nefolosite în județul Timiș. Ce spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică

0
DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Timiș a solicitat, în toamna anului trecut, Ministerului Sănătății 36.000 de doze de vaccin antigripal, însă s-au primit doar 8.100 de doze. Totuși, deși campania gratuită de vaccinare antigripală a început la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, oamenii din Timiș cu risc mare de îmbolnăvire în sezonul rece nu s-au înghesuit să se vaccineze, astfel că medicii de familie au rămas cu 1.300 de doze de vaccin nefolosite.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș anunță că se mai pot realiza vaccinări chiar și în această lună.


„Am primit 8.135 de doze de vaccin antigripal, pe care le-am distribuit medicilor de familie vaccinatori din teritoriu și din Timișoara. Până acum au fost vaccinate 6.830 de persoane. Dozele nefolosite sunt în teritoriu”, ne-a spus Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, vaccinarea antigripală este cea mai eficientă măsură de prevenire a îmbolnăvirilor, a complicaţiilor şi a deceselor prin gripă. Se recomandă vaccinarea antigripală a persoanelor vulnerabile, selectate în grupele la risc, respectiv persoanele vârstnice şi cele cu afecţiuni sau cu factori de risc pre-existenţi. În această iarnă, nu a fost semnalat niciun deces prin gripă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.