Petro Poroşenko: Peste 9.000 de militari ruşi sunt pe teritoriul Ucrainei

Petro Poroşenko: Peste 9.000 de militari ruşi sunt pe teritoriul Ucrainei

0
DISTRIBUIȚI

Peste 9.000 de militari ruşi se află pe teritoriul Ucrainei, unde are loc un conflict separatist, afirmă preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, citat de AFP, scrie Mediafax.

„Avem peste 9.000 de militari ai Federaţiei Ruse pe teritoriul Ucrainei, cu peste 500 de tancuri, piese de artilerie grea şi transportoare de trupe”, a declarat Poroşenko la Forumul economic mondial, desfăşurat în oraşul elveţian Davos.

„Promit că va exista o situaţie clară şi stabilă în Ucraina dacă Rusia va aplica Acordul de la Minsk, care prevede închiderea frontierei ruso-ucrainene şi retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean”, a adăugat Poroşenko.

„Soluţia pentru rezolvarea conflictului este foarte simplă: încetarea aprovizionării cu armament, retragerea trupelor şi închiderea frontierei.


Este un plan de pace foarte simplu”, a insistat Poroşenko. Armata ucraineană a anunţat marţi că a fost atacată direct de militari ruşi care ajută insurgenţii separatişti din sud-estul Ucrainei.

Administraţia prooccidentală de la Kiev a anunţat luni că aproximativ 700 de militari ruşi au pătruns pe teritoriul Ucrainei. Kievul şi NATO au acuzat Rusia de multe ori că a trimis militari pentru susţinerea insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei. Moscova a dat asigurări că nu a trimis militari în Ucraina.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în aprilie 2014, s-a soldat cu cel puţin 4.800 de morţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.