Pistol vechi de 150 de ani, descoperit de poliţiştii de frontieră la...

Pistol vechi de 150 de ani, descoperit de poliţiştii de frontieră la cetatea medievală Tri Kule. Ce se va întâmpla cu el

2
DISTRIBUIȚI

Un pistol vechi de peste 150 de ani a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa în dreptul ruinelor cetăţii medievale Tri Kule.

Ieri, în timpul executării misiunii de supraveghere a frontierei,  o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa a descoperit, la kilometrul fluvial 991 al malului Dunării, în dreptul ruinelor cetăţii medievale Tri Kule, un pistol vechi în stare de funcţionare, care datează probabil din perioada anilor 1800-1850.

Pistolul cu părţile de lemn deteriorate şi având percutorul rupt a fost scos la suprafaţă de scăderea apelor Dunării.


”Nu este prima dată când politiştii de frontieră mehedinţeni descoperă obiecte cu valoare istorică şi arheologică în Clisura Dunării, in ultimii ani fiind descoperite diverse obiecte de artizanat din epoca medievala, acestea fiind trimise spre expertizare institutiilor de specialitate. De asemenea, politistii de frontiera au informat, de fiecare data, si arheologii din cadrul Muzeului Regiunii Porţile de Fier”, spuen Mihaela Leș, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au predat pistolul, spre expertizare, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi.

2 COMENTARII

  1. foarte vigilenti d-nii politisti.si sint convins ca serviciului arme, explozivi şi substanţe periculoase, va stabili ca ruginatura de 151 de ani, s-ar putea sa fie „periculoasa”.
    si pentru asa ceva e nevoie de tam-tam si bani cheltuiti !!

  2. „Pistol vechi in stare de functionare…” cu percutorul rupt??? Tipul asta de pistol – cu capsa – nu are percutor si apoi cum aprindea pulberea ca sa fie functional? Sper ca eroarea apartine ziaristului ca altfel ar intra in categoria bancurilor cu militieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.