Poliţiste audiate în dosarul grupării conduse de liderul interlop Sorin Udrea. Vezi...

Poliţiste audiate în dosarul grupării conduse de liderul interlop Sorin Udrea. Vezi cine sunt angajaţii de la „Crimă Organizată” pe care apărarea vrea să-i interogheze

0
DISTRIBUIȚI

Audierile au continuat, astăzi, în dosarul de crimă organizată în care DIICOT i-a trimis în judecată pe liderul interlop Sorin Udrea şi pe alţi membri ai grupării sale. La Tribunalul Timiş au fost audiate, la solicitarea apărării, două poliţiste care au fost implicate în cercetările efectuate când Udrea, Marian Copoţ şi Decebal Lupşe au fost prins în maşină cu arma de vânătoare care aparţinea unui poliţist, fiind acuzaţi de braconaj. Carmen Lucan, de la Serviciul arme, explozivi, substanţe toxice din cadrul Poliţiei Timiş a declarat că operaţiunea de prindere în flagrant a lui Udrea a fost coordonată de cei de la „Crimă Organizată”, poliţiştii de la structura sa fiind solicitaţi ca specialişti.

Poliţista a povestit că în momentul opririi în trafic a maşinii, la intrarea în Giarmata, de către cei de la Serviciul de Operaţiuni Speciale „din maşină, când s-a deschis una dintre uşi, a căzut un obiect metalic, care era un amortizor pentru armă. În maşină s-a găsit o armă de vânătoare, patru cuţite, două proiectoare. Nu s-au ridicat probe la faţa locului. Cei trei au fost duşi la sediul serviciului şi au refuzat să dea declaraţii şi să li se preleveze probe de pe mâini până nu le-au venit avocaţi aleşi.


Avocaţii au fost prezenţi când s-au prelevat probele de pe mâini. Nu li s-au pus pe mâini mănuşi de plastic când au fost ridicaţi, ci doar nu li s-a permis să se spele pe mâini. Avocaţii aleşi nu au avut niciun fel de obiecţiune la procedură”.

Cătălina Iacob, de la Serviciul Criminalistic, a declarat că atunci când a făcut prelevarea de urme secundare tragerii a avut mănuşi pe mâini şi că metoda folosită este cea mai eficientă pentru a stabili dacă o persoană a tras cu o armă sau nu. Aceasta a declarat că în momentul în care a fotografiat arma aceasta nu era în vreun sac de protecţie, ci era aşezată pe o bucată de muşama, explicând că expertiza s-a făcut în condiţii de laborator.

Instanţa a vrut să o audieze, tot la propunerea apărării, pe avocata Adriana Stoica, unul dintre cei doi avocaţi care i-a reprezentat pe cei trei în noaptea când au fost prinşi. Acest lucru nu a fost posibil deoarece a lipsit de la termen Lupşe şi judecătoarea nu i-a putut lua o declaraţie scrisă că renunţă la clauza de confidenţialitate pe care avocatul o avea cu el ca şi client. Apărarea a solicitat, astăzi, audierea suplimentară a mai multor martori, printre cei chemaţi aflându-se şi doi dintre poliţiştii de la „Crimă Organizată” care au fost implicaţi în instrumentarea dosarului – Horia Străuţ şi Saşa Popin. „Aceştia au întocmit mai multe procese verbale al căror conţinut au fost preluate, spunem noi din păcate, integral de procuror în rechizitoriu. Vrem să lămurim anumite aspecte” şi-a justificat Arcadie Anastasescu, avocatul lui Sorin Udrea, cererea. De asemenea, s-a solicitat audierea comisarului Daniel Desagă. Instanţa se va pronunţa prin încheiere asupra solicitării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.