Polițiștii au salvat viața a cinci persoane fără adăpost din Timișoara. Cum...

Polițiștii au salvat viața a cinci persoane fără adăpost din Timișoara. Cum au intervenit

0
DISTRIBUIȚI

Atenționările meteorologilor au venit pe bandă rulantă, dar cu vremea rea din ultima perioadă s-au confruntat cel mai mult oamenii fără adăpost care au fost nevoiți să suporte frigul cu riscul morții. Pentru a preveni riscul de vătămare sau deces prin hipotermie, polițiștii au desfășurat o acțiune de depistare și salvare a oamenilor străzii.

În total, la începutul acestui an au fost găsite 306 de persoane care riscau să moară de frig.


La misiunile de salvare ale polițiștilor s-au alăturat şi lucrători de la Serviciul de Ambulanţă, cărora li s-a solicitat sprijinul în 202 cazuri pentru acordarea de îngrijiri medicale, precum şi lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au intervenit în 19 cazuri. În Timișoara au fost găsiți cinci oameni ai străzi pe care polițiștii i-au condus la centrele special amenajate pentru persoanele fără adăpost.

În zilele următoare se anunță o scădere drastică a temperaturilor, iar polițiștii își vor continua acțiunile mai ales în zona gărilor pentru a-i depista pe cei care nu au unde să locuiască. De asemenea, oamenii care observă persoane fără adăpost sunt rugați să sune la apelul unic de urgență 112 pentru a contribui la salvarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.