Ponta va face o „vizită-fulger” la Chişinău, pentru discuţii cu liderii proeuropeni

Ponta va face o „vizită-fulger” la Chişinău, pentru discuţii cu liderii proeuropeni

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-662971648">

Liderul PSD, premierul Victor Ponta va efectua o „vizită-fulger” la Chişinău, conform presei moldovene, surse politice adăugând că Ponta doreşte să aibă o discuţie cu liderii partidelor proeuropene din Republica Moldova, discuţia, la care vor fi prezenţi şi alţi oficiali europeni, urmând să aibă loc marţi, în jurul orei 12.00, pe aeroportul din Chişinău.

Portalul de ştiri din Moldova Unimedia.info transmite, citând unele surse, că premierul Ponta va efectua o „vizită-fulger” la Chişinău.

„Premierul a avut, luni, unele convorbiri telefonice legate de o astfel de vizită”, au precizat, de asemenea, surse politice, pentru Mediafax.

Şi Radio Chişinău informează, citând surse din cadrul partidelor proeuropene, că un grup de politicieni europeni se va afla, marţi, la Chişinău, pentru a discuta cu partidele parlamentare despre situaţia politică din Republica Moldova.

Potrivit surselor, din delagaţie fac parte premierul român Victor Ponta, preşedintele comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, Elmar Brok, preşedintele Alianţei Partidelor Liberale şi Democrate pentru Europa (ALDE), Graham Watson, precum şi un reprezentan al socialiştilor europeni.

Şi preşedintele Klaus Iohannis urma să efectueze o vizită la Chişinău, în perioada 22-23 ianuarie, dar şi-a amânat vizita în urma unei convorbiri telefonice avute, luni, cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în urma căreia cei doi şefi de stat au fost de acord că în prezent nu sunt întrunite în această ţară condiţiile pentru vizita lui Iohannis şi au stabilit ca aceasta să aibă loc în perioada imediat următoare instalării noului guvern.

Formaţiunile politice proeuropene de la Chişinău nu au reuşit încă să ajungă la un acord după alegerile parlamentare din 30 noiembrie anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.