PRESSALERT.ro, solidar cu jurnaliștii din Franța. Dragoș Boța: „Astăzi, pentru toți jurnaliștii...

PRESSALERT.ro, solidar cu jurnaliștii din Franța. Dragoș Boța: „Astăzi, pentru toți jurnaliștii din lume, a fost 11 septembrie” VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

charlie1

PRESSALERT.ro este solidar cu întreaga breaslă a jurnaliștilor, care a suferit astăzi cel mai crunt atac din istorie. 12 persoane și-au pierdut viața într-un atac terorist fără precedent, la redacția ziarului Charlie Hebdo din Paris. Unii dintre cei mai titrați jurnaliști satirici au fost împușcați de teroriștii, care, în numele islamului au venit să se răzbune pentru caricaturile care aveau în centru lideri ai grupărilor extremiste. Un omagiu și un apel la solidaritate a fost lansat în această seară, la emisiunea PRESSALERT LIVE de redactorul șef Dragoș Boța: „Credința nu înseamnă nici să mori, nici să omori pe altul în numele religiei. Acolo nu mai este vorba de credință, ci vorbim de fanatism religios, de o formă de nebunie care te face să execuți în plină stradă polițiști, să intri într-o redacție și să împuști jurnaliști. Un astfel de act nu poate fi numit credință, ci fanatism”.

De asemenea, jurnalistul a lansat un apel de solidaritate al presei din România, ca răspuns la acest grav atac împotriva libertății de exprimare.


„Cert este că astăzi pentru toți jurnaliștii din lume a fost acel 11 septembrie al lor. Cred că este extrem de grav ca oamenii dintr-o redacție să fie uciși. Este un act pentru care cineva trebuie să plătească prețul. Astfel de lucruri nu pot fi uitate și iertate, chiar dacă ne place să spunem că democrația este cea care trebuie să guverneze. Libertatea de exprimare trebuie respectată, nu înăbușită cu Kalașnikov-ul. Cred că este momentul în care această breaslă, atât de divizată, să fie unită cu cea din Franța, SUA, întreaga lume”, a spus Dragoș Boța.

Acest act terorist trebuie să fie un semnal de alarmă și pentru jurnaliștii din România, iar autoritățile să ia măsuri pentru a preveni astfel de tragedii. „Este un moment, fără îndoială, care va genera o serie de discuții și stau să mă întreb ce s-ar fi întâmplat în România dacă avea loc un asemenea atac terorist. S-a declarat neconstituțională acea lege de stocare a convorbirilor telefonice 6 luni. Fără îndoială libertatea individuală este extrem de importantă, inalienabila, dar cred că este momentul să cedăm puțin din ceea ce credem ca e libertatea absolută. Da, în România, nu s-a întâmplat încă nimic, dar nimeni nu ne garantează că nu se va întâmpla mâine sau peste 10 ani. Cred că este momentul ca noi, jurnaliștii, să fim solidari cu colegii noștri din Franța”, a concluzionat redactorul șef al PRESSALERT.ro.

4 COMENTARII

  1. Je suis charlie! CLAR SI TARE!!!…..DAR……cel care a publicat pozele cu Mahomed nu ii are pe constiinta si pe cei 11 morti cumva?…..

  2. Daca eu te injur de mata in presa este `libertatea presei` sau lipsa de educatie? Cand milioane de oameni au un crez si tu iti bati joc te poti astepta la replica. Ziarist esti cand creezi, nu cand iti bati joc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.