Preţul pentru Colegiul Bănăţean şi Liceul „Dositei Obradovici”, ţinut la mare SECRET...

Preţul pentru Colegiul Bănăţean şi Liceul „Dositei Obradovici”, ţinut la mare SECRET de primarul Robu. În ce stadiu sunt negocierile cu Ordinul Călugăriţelor de la Notre Dame

0
DISTRIBUIȚI

În luna august a anului 2014 Consiliul Local Timişoara adopta o hotărâre de prin care îşi exprima intenţia de a cumpăra două clădiri. Vorbim despre unităţile unde funcţionează Colegiul Naţional Bănăţean şi Liceul Teoretic „Dositei Obradovici”. La acea dată imobilele erau evaluate de proprietari la circa 7 milioane de euro, dar preţul nu a intimidat primăria, dat fiind faptul că municipalitatea achită lunar circa 20 de mii de euro chirie pentru ambele imobile. Practic, la acea dată mai era necesară doar o expertiză tehnică a clădirilor, urmând ca primăria să înceapă negocierile cu proprietarii, Ordinul Călugăriţelor de la Notre Dame, prin Episcopia Romano-Catolică de Timişoara.

La plenul Consiului Local Timişoara, consilierul PNL Adelina Tîrziu a dorit să ştie care este stadiul negocierilor pentru achiziţionarea clădirii.


Edilul şef Nicolae Robu a spus că „pe joi, este programată o întâlnire de negociere cu reprezentanţii, Episcopia Romano-Catolică de Timişoara. Este vorba despre o întâlnire de negociere pentru a se tranşa dacă se acceptă sa nu preţul stabilit de noi. Oferta a fost comunicată către Episcopie urmând a se discuta dacă se cumpără, în cazul în care se acceptă acest preţ”.

Deşi municipalitatea nu a comunicat preţul ofertat fiind vorba de o negociere, în luna august viceprimarul Dan Diaconu comenta că preţul clădirilor ar fi mai mic decât cel avansat de proprietari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.