Prezumția de pioșenie

Prezumția de pioșenie

0
DISTRIBUIȚI

E miraculos în ce hal te poate scoate din spiritul sărbătorilor un nenorocit  de comunicat al Poliției. Cică ei s-au cam pregătit să ne apere și păzească în Sfânta zi de Bobotează, dar și noi trebuie să fim oameni: „Poliția Română sfătuiește cetățenii care intenţionează să participe la aceste manifestări religioase să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale și să evite conflictele de orice natură”.

Păi, să nu te enervezi? Ăștia nu fac diferența între o „manifestare religioasă” și o manifestare cu Guță pe scenă, sau cu Steaua pe Ghencea, sau cu Ponta încă în Victoriei. Într-o țară civilizată, comunicatul s-ar fi adresat celor care nu merg la manifestarea religioasă: Atenție, o adunare de cuvioși va ocupa juma de oraș; nu intrați în aria de acțiune a busuiocului! La noi e invers.


La noi nu există prezumția de pioșenie. Credinciosul e suspectat c-o să-și calce în picioare aproapele, o să râvnească la buzunarele altuia și la nevoie o să-i spargă fața. Nu că nu s-ar mai fi văzut.

Dar cel mai greu pică informația în sine. Cetățeni, a venit Boboteaza! S-a zis cu porcu’, gata cu leru-leru și cu „anul care vine”. Anul e pe noi cât capra și asta e ziua în care se eliberează gratuit și fără prescripție singura poțiune pentru orice. Toată lumea care se strivește la coadă pentru apa sfințită în PET știe că face bine la sănătate. La junghi, la A H1N1, la incapacitate de muncă – s-au văzut minuni (Drace, doar n-am ajuns să credem în Sistemul Sanitar!). După care vin utilizările casnice. Stropești cu ea casa, s-o aperi de băncile turbate să-și recupereze creditul pentru butelie. Dai pe găină, să nu ți-o mai scadă din ajutorul social.

Orice s-ar întâmpla până la anul, o ținem pe agheasmă. Nu poți spera la ceva mai bun decât dacă ți-a luat Guvernul mințile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.