Primăria Timișoara se contrazice în două procese simultane legate de un prejudiciu...

Primăria Timișoara se contrazice în două procese simultane legate de un prejudiciu de 3 milioane de lei

0
DISTRIBUIȚI

La ordinul primarului Nicolae Robu, municipalitatea timișoreană a deschis simultan două procese care se contrazic unul pe altul: într-unul se solicit cere anularea unui prejudiciu pe motiv că acesta, de fapt, nu există, iar în cel de-al doilea se cere stabilirea valorii exacte a prejudiciului şi achitarea lui, relatează adevarul.ro.

Controlul curții de conturi din iulie 2013 a stabilit că SC Rosign SA, compania care se ocupă, prin contract, de semnalizarea rutieră în Timișoara, ar fi produs un prejudiciu Primăriei Timișoara în valoare estimate de 3.000.000 de lei (aproximativ 800.000 de euro). Curtea de Conturi a emis şi o decizie prin care i-a impus primăriei două sarcini clare: stabilirea exactă a prejudiciului şi recuperarea lui.


Nicolae Robu a contestat decizia Curţii de Conturi pe cale administrativă. Edilul are la mână o expertiză care arată faptul că paguba aparține fostului primar. Curtea de Conturi insistă în solicitarea d eimpunere a prejudiciului, iar primăria a solicitat, conform procedurii, anularea deciziei Curţii de Conturi în instanţă. În paralel însă, primarul Nicolae Robu a iniţiat şi un proces în care a dat în judecată firma Rosign, solicitându-le judecătorilor să stabilească dacă există un prejudiciu, iar în cazul în care este aşa, firma să fie obligată să îl achite, mai scrie sursa citată. „Eu am fost obligat apoi prin lege să cer firmei să plătească prejudiciul, chiar dacă eu şi instituția pe care o conduc nu credem că nu este corect stabilit acel prejudiciu. Nu cred, dar dacă aşa este legea a trebuit să cer în instanţă recuperarea prejudiciului, dincolo de părerea mea personală”, a declarat primarul Nicolae Robu pentru aceeași publicație.

Primăria Timişoara a pierdut procesul prin care a contestat decizia Curţii de Conturi, tocmai pentru că pe rolul aceleiași instanțe există și celălalt proces, pentru stabilirea și recuperarea prejudiciului. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Timiş, în fază incipientă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.