Primarul comunei Lenauheim, Ilie Suciu, supărat că nu primit bani de la...

Primarul comunei Lenauheim, Ilie Suciu, supărat că nu primit bani de la guvern: „Sunt 37 de primării din Timiş care nu au primit deloc şi sunt multe care au primit peste nevoile lor”

2
DISTRIBUIȚI

Primarul comunei Lenauheim, Ilie Suciu, este supărat foc şi pară pe guvernul Ponta. Acesta a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că „alocarea sumelor de către guvernul României o idee destul de rea pentru comune. Lenauheim este una din cele mai mari comune din judeţ. Anii trecuţi alocările de fonduri erau patru sau cinci miliarde de lei vechi, acum m-am trezit fără niciun leu, ceea ce nu mi se pare normal. Am primit informaţia de la Finanţele Publice, mai apoi şi de la Asociaţia Comunelor un draft al hotârârii de guvern, care nu a fost discutată. În 16 ianuarie ne-am trezit cu hotârârea de guvern. Sunt 37 de primării din judeţul Timiş care nu au primit deloc sume şi sunt multe administraţii care au primit peste nevoile lor. Aceste sume erau în anii trecuţi alocate de consiliul judeţean pe criteriul IV. Acum ne-am trezit cu altă prostie mai mare. (…) Cred că aceste repartiţii au fost făcute pe genunchi. Ne-am trezit cu un comunicat al ministrului Vâlcov că fiecare comună trebuie să aibă un buget de minim 1.5 milioane de lei dacă nu vine guvernul şi îi repartizeaza celalată sumă, ceea ce nu mi se pare normal. Eu am şase mii de locuitori, am trei sate.


În fiecare an primeam cinci sau şase miliarde pentru dezvoltare. Aici primim pentru infrastructură. Nu ştiu, în aceste condiții, când vom ajunge noi, administraţiile locale, să spunem că am terminat asfaltările în comune”.

Suciu a conchis că toate localităţile trebuie să primească bani. „Trebuia găsită o altă soluţie, un alt criteriu de departajare a sumelor. Eu la Lenauheim am o singură problemă cu astfaltarea. Cu 500 de mii de le puteam asfalta mai multe străzi din localitate”, a mai spus acesta, comentând şi că TVA-ul colectat în Timiş se duce la Teleorman, în vreme ce Timişul primeşte doar cât a încasat.

Consilierul judeţean Marius Martinescu a spus că „eu nu văd ca domnul Bojin (n.r – şeful Consiliului Judeţean Timiş, PSD) să intre pe un sens interzis să facă opoziţie domnului Ponta. Sunt convins că acest lucru nu se va petrece. Va fi destul de mare distorsiunea la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale. Pentru anul 2015 sunt de pronosticat mari convulsii vizavi de gestionarea banului public la nivel de judeţ”.

Pedelistul a conchis că consilierii nu pot avea nicio intervenţie asupra repartiţiei sumelor. „Vom fi simpli votanţi pentru că legea nu le permite să intervină supra repartiţiei sumelor din bugetelor locale. Minsiterul Dezvoltării Regionale şi Direcţia Finanţelor Publice conduc repartizarea sumelor, ambele instituţii sunt puternic politizate în acest moment, după cum ştim”, a spus Martinescu.

Foto: Facebook

2 COMENTARII

  1. UN ADEVARAT CHEGEVARA AL PRIMARIILOR!INSEAMNA CA CEILALTI PRIMARI NU SUNT ASA NAIVI CA DL SUCIU ORICUM NU FACEA NIMIC ATUNCI DE CE SA NU FACA VALURI !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.