Primarul Nicolae Robu, DESFIINŢAT de consilierul local Bogdan Herzog. Cum sună un...

Primarul Nicolae Robu, DESFIINŢAT de consilierul local Bogdan Herzog. Cum sună un „top cinci eşecuri” ale edilului

12
DISTRIBUIȚI

Cunoscut că un critic acid al administrației Robu, consilierul local independent Bogdan Herzog a publicat recent un text pe site-ul personal prin care analizeazムperformanțele administrației Robu, sau mai bine spus lipsa acestora, în viziunea sa.

Analiza făcută de Herzog punctează evoluția a cinci proiecte mari asumate de primarul Nicolae Robu. „Acvariul”, clubul de fotbal AC Recaș redenumit ACS Poli Timișoara, proiectele vechi aflate în derulare, proiectele noi şi o nouă sală de sport.

Legat de „Acvariu”, Herzog spune că schimbul nu a fost deloc unul avantajos. „În urma schimburilor, foștii posesori ai acvariului și-au mutat șandramaua în Piața 700, distrugând estetica acesteia și devenind milionari pe deasupra. Pentru a se acoperi, primarul invocă necesitatea construirii unui pasaj rutier subteran prin fața Operei”.

Despre activitatea clubului ACS Poli, consilierul local independent spune că „prin binecuvântarea și ungerea clubului de către rector, acest club neiubit de suporteri a devenit, peste noapte, nu numai Poli, ci cea mai Poli dintre toate Poli, de după 1990. Lăsând deoparte problema numelui și cea a suporterilor, clubul reprezintă un eșec financiar total și o povară pentru bugetul orașului. Astfel, conform analizelor efectuate de ProSport, clubul a fost 3 ani la rând cel mai subvenționat club de fotbal din România!!!! Performanțele obținute de acest club? Două sezoane în Liga a 2-a și un sezon în Liga 1 încununat cu o retrogradare”.

După ce reamintește că mari proiecte precum pasajul Michelangelo, malurile Begăi sau reabilitarea centrului istoric aparțin administrației Ciuhandu, Herzog scrie că „din păcate, niciunul din aceste proiecte nu se încadrează în termenele de realizare, existând un risc foarte real de pierdere a finanțărilor nerambursabile.


În acest caz, lucrările vor fi suportate din bugetul orașului, respectiv bugetul va rămâne încărcat cu creditele bancare contractate inițial pentru derularea proiectelor până la încasarea fondurilor europene. Deocamdată pasajul Michelangelo, care trebuia terminat în septembrie 2014, va fi inaugurat cu cel puțin 6 luni întârziere, iar centrul istoric, conform estimărilor interne ale primăriei, nu are nicio șansă să fie terminat în termenul inițial, respectiv vara anului 2015”.

În privința marilor proiecte promise sau demarate, Bogdan Herzog notează că nu s-a început lucrul nici la pasajul Jiul, nici la pasajul Popă Șapca, nici la Solventul. „Nu a fost inaugurat niciun spital, o sală de sport sau anunțatul stadion de 40.000 de locuri. Singurul succes, unul important de altfel, a fost plata de către guvernul Ponta a unor datorii vechi istorice ale Bucureștiului față de Colterm și, într-un pas ulterior, compensarea acestora via bugetul local. Aici, ne place nu ne place, ar trebui să contorizam realizarea în dreptul PSD și chiar al premierului”, a scris consilierul.

Ultimul subiect abordat este sală Polivalentă care nici la doi ani de la preluarea de căre primărie nu a fost finalizatăƒ. „Sala Olimpia continuă să se degradeze, ca şi sadionul Dan Paltinişanu de altfel. Prin comparaţie, Clujul a inaugurat anul trecut o sală cu adevărat demnă de un oraş de prim rang. O sală multifuncţionala pe lângă cele două stadioane la standarde Champions League”, semnalează independentul.

12 COMENTARII

 1. D-l Robu o avea pacatele lui ,dar tu nu ai dreptul sa vorbesti atata timp cat esti baiatul lu tata, acvariul pana la Robu nu a putut nimeni sa-l desfinteze.

  • Sa zicem ca el nu are dreptul dar eu am. Si înafara de praf in ochi si distrugerea multor spatii verzi in oras nu am vazut nimic alceva.

 2. Ce tare! Acelasi lucru i l-am spus si eu, dar s-a ofticat si a zis ca sunt troll.
  Comentariul ulterior nu l-a mai aprobat, ca vezi domne, nu e cu nume si prenume. Ce sa faci, fara argumente reale te legi de ce poti

 3. Din ciclul hai să dăm aiurea în Robu, dar nu mai avem idei și apelăm la Herzog. Lăsăm și tâmpenii, gen „aparțin administrației Ciuhandu”. Nu, aparțin Timișoarei. Înțelegi, Herzog, că fătuca asta nu poate? Nu poate nici să ceară de la Robu o reacție, că exista riscul să pară jurnalistă și nu are asemenea pretenții, săraca…

 4. citind prima fraza din articol imi venea sa va spun ca va iubesc, dar pentru ca nu ati atins subiectele sensibile imi pare rau sa va transmit ca beteti campii ca si restu,
  Timisoara este plina de boschetari, aurolaci, copii ai strazi iar noua ne trebuie Poli sau metrou. probabil ca dupa cativa ani cand si acestia vor stii sa citeasca o sa stea rezemati de panourile cu propaganda „azi cersetor, maine infractor” ca cu cacaturi din astea se rezolva problema lor si nu cu asistenta sociala „de un” tot angajatu fura inclusiv nevasta lu safu politiei locale, ca doamne e cu protectie
  sa nu mai vorbim de spitale unde mergi sa iti tratezi o pneumonie si daca mai scapi dupa nu stiu cate infectii intraspitalicesti poate nu mori, mai bine stai acasa ca traiesti mai mult, iar noua fraierilor ne trebuie sa daramam spitalu municipal ca in viitor numarul pacientilor va fi redus de rata mortalitatii legalizata „gen anestezie” adica dai cu batu daca mori de alta boala ca mori pe propria raspundere si nu a mizeriei si a cadrelor demoralizate de leafa sau spaga enorma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.