Robu anunță că dă în judecată firma Bega Turism pentru parcare: „Transferul...

Robu anunță că dă în judecată firma Bega Turism pentru parcare: „Transferul a fost făcut abuziv”

0
DISTRIBUIȚI

Edilul-șef îi cheamă la tribunal pe doi dintre cei mai cunoscuți afaceriști din Timișoara. Vineri, primarul Nicolae Robu anunţa că terenul pe care primăria dorea să amenjeze o parcare supraetajată în spatele magazinului Bega aparţine Bega Turism a fraţilor Emil şi Marius Cristescu. Acesta a fost trecut în proprietatea afaceriştilor prin intermediul unei Hotărâri de Guvern care prevede ca terenul de lângă clădirea în care îşi desfăşoară activitatea o firmă poate fie trecut în patromoniul acesteia dacă este necesar pentru desfăşurarea activităţii.

Astăzi, primarul Nicolae Robu a anunţat că „legat de parcarea din spatele magazinului Bega am cerut, aşa cum v-am informat, Serviciului Juridic să analizeze sub toate aspectele acel transfer de proprietate din avuţia publică în patrimoniul Grupului Bega, şi am ajuns la concluzia că transferul a fost făcut abuziv, incorect, şi vom ataca în instanţă acest act de transfer.


Juriştii au aproape gata materialul cu care ne vom prezenta în instanţă. Mâine dimineaţă vom sesiza instanţele judiciare”.

După ce a citit din lege că terenul a fost dat pentru că era necesar activităţii grupului Bega, edilul a spus că „cum este posibil ca atâţia ani compania să poată funcţiona fără acel teren şi doar cu parcări publice în faţă şi în spate şi acum este necesară preluarea acestui teren? Nu mă pot împăca cu această idee şi nu pot să nu mă întreb despre o mulţime de terenuri din ţară şi din oraşul nostru cum au fost ele necesare pentru desfăşurarea activităţii”.

Edilul spune că nu le-a comunicat fraţilor Cristescu decizia de a-i da în judecată şi a anunţat că, totuși, totul se va face fără patimă. „Nu le-am spus decât că voi cere să se analieze sub toate aspectele acest transfer şi, dacă vom ajunge la concluzia că el s-a realizat incorect, vom apela la instanţele judiciare. Asta i-am spus domnului Emil Cristescu când am discutat”.

Până la ora redactării acestui material, Emil Cristescu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.