Primarul Nicolae Robu loveşte din nou: vrea ca centura de nord-vest să...

Primarul Nicolae Robu loveşte din nou: vrea ca centura de nord-vest să treacă în patrimoniul municipalităţii. În cât timp promite șoseaua care costă 45 de milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI

Sătul să critice şi să se plângă că guvernul încă nu a alocat bani pentru construirea centurii de sud a Timişoarei, primarul Nicolae Robu susţine că a ajuns la o nouă strategie, ca urmare a unor discuţii cu directorul DRDP Timişoara, Horaţiu Simion.

Edilul a declarat că „în privinţa centurii de sud am convenit să continuăm cu demersurile pentru includerea ei în Master Plan şi găsirea unor modalităţi de finanţare cât mai grabnică, considerând inacceptabilă lăsarea pentru 2017 a demarării unui asemenea proiect. Implementarea proiectului oricum ia un timp considerabil, de circa doi ani, şi e greu să ne împăcăm cu ideea că până în 2019 vom rămâne tot fără centură. Ne-am focalizat mai tare pe centura de nord-vest şi am analizat mai multe aspecte tehnice, oprindu-ne asupra faptului că este un traseu de 13,2 km situat în cea mai mare parte pe teritoriul muncipiului Timişoara şi că valoarea estimată pentru această lucrare ar fi de circa 45 de milioane de euro.


În această situaţie, mă gândesc foarte serios şi voi analiza în perioada următoare ideea să solicit transeful acestui obiectiv în jurisdicţia muncipiului Timişoara, a se înţelege a primăriei muncipiului Timişoara. Aştept să văd specificaţiile pentru programele UE pentru 2014 -2020, şi dacă un astfel de obiectiv ar fi eligibil cu primăria ca aplicant, atunci cred că ar merita să facem acest pas şi să aducem acest obiectiv în jurisdicţia primăriei. Ar fi extrem de important ca de la racordul actual al centurii de nord cu drumul spre Arad să avem un traseu ocolitor până la drumul spre graniţa cu Serbia”.

Primarul a mai adăugat că tot prin acest proiect se are în vedere şi realizarea a patru pasaje şi a unui nou pod peste Bega, dar şi că este absolut necesar ca o soluţie pentru decongestionarea traficului să fie găsită de urgenţă. Robu consideră că dacă totul merge bine, terenurile care nu aparţin Timişoarei ar putea fi expropriate, în vreme ce lucrările la centură nu ar trebui să dureze mai mult de doi ani.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.