Primarul Robu vrea metrou, dar nu ştie nici el cu ce bani....

Primarul Robu vrea metrou, dar nu ştie nici el cu ce bani. Ce a aflat de la Bruxelles

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu nu renunţă la ideea metroului din urbea de pe Bega. Deşi momentan intenţia sa rămâne la stadiul de fantezie din cauza costurilor ridicate pe care le implică, edilul a ţinut morţiş să prezinte proiectul tocmai în Parlamentul European. În urma unei întrevederi cu comisarul european pentru Politică Regională Corina Creţu, Robu a declarat că „am discutat despre problemele europene, de soarta ultimilor bani, dar și despre noile programe 2014-2020. O problemă concretă pe care am ridicat-o a fost problema ducerii în subteran a liniilor ferate din Timișoara. Am întrebat-o pe doamna comisar în ce condiții am putea accede la fonduri europene speciale pentru marile proiecte.


Noi suntem conștienți că un asemenea proiect ar costa de la 250 de milioane de euro până la nu se știe cât. Este o sumă mare și nu se poate lua din fondurile alocate regional. Există proiecte mari, coridorul IV, drept urmare, nu excludem posibilitatea ca din fondurile de miliarde de euro alocate pe coridorul IV, să fie alocaţi bani pentru astfel de proiecte. Jean Claude Juncker a venit cu ideea ca sume mai mari să fie alocate pentru mari proiecte. Încă nu este constituit fondul, dar urmează a se constitui dacă Juncker a fost ales președinte. Ar fi o variantă care ar permite finanțarea unui astfel de proiect, dar asta nu înseamnă că noi vedem problema rezolvată. Dar asta arată că o să fie posibilități. Vom discuta și în luna iunie când doamna Corina Crețu va veni la Timișoara”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Edilul a mai precizat şi că Timişoara a fost lăudată pentru buna colaborare dintre universităţi, dar şi pentru modul în care se implementează proiectele în curs.

2 COMENTARII

  1. Domnul Primar e rupt de realitate si contaminat de megalomanie!Chiar nu e nimeni in jurul dumnealui sa-l tempereze cu aceste aberatii:palmieri,metrou,gradini gen Dubai,iluminat pe Bega,etc.Are in preajma ,doar Yes-meni?E trist ca pe linga faptul ca este lipsit complet de viziune sunt atitia care ii tin isonul!

  2. In jurul d-lui primar roiesc 2 securisti expirati, care au realizat doar furaciuni. Astia-s sfatuitorii … Cred ca vor propune si demolarea Catedralei Mitropolitane pt a ridica un hotel de 7 stele ca-n Dubai! Păi nu?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.