„Prof.univ.dr.ing. Nicolae Robu, Primarul Timişoarei”, despre metrou: “În fapt, putem vorbi despre...

„Prof.univ.dr.ing. Nicolae Robu, Primarul Timişoarei”, despre metrou: “În fapt, putem vorbi despre aşa ceva doar în subsidiar şi nu în termeni de scop în sine!”

4
DISTRIBUIȚI

O săptămână. De atât a avut nevoie primarul Nicolae Robu pentru a se răzgândi cu privire la necesitatea construirii unui metrou la Timişoara. Revenit din vacanţa Dubai, primarul anunţa că în urbea de pe Bega nu e loc de estacade şi că nu e nevoie de aşa ceva, cea mai bună soluţie fiind ducerea liniilor de cale ferată în subteran. Un prim pas a fost anunţat deja prin comandarea unui studiu de fezabilitate, bani aruncați pur și simplu pe hârtii și pe idei fără un fond real.
Sătul să fie criticat de presa locală sau poate după ce a aflat că un kilometru de linie de metrou costă mai mult ca bugetul Timişoarei pe 2014, Nicolae Robu a scris o postare pe Facebook prin care anunţă că nu doreşte neapărat ca Timişoara să aibă metrou, ci doar căuta soluţii, fără a-și consulta proprii experți din primărie, ci investind bani publici în studii de fezabilitate, pentru descongestionarea traficului.

„Există deja o viziune de dezvoltare integrată Timişoara-Arad, susţinută de un studiu al Băncii Mondiale.


Dar cu toate aceste dezavantaje ale soluţiei, subsemnatul aş fi foarte mulţumit dacă ea ar fi pusă în practică, fără nicio frustrare că Timişoara ar rămâne fără metrou (sâc!), pentru că acest obiectiv, pentru mine, n-a fost nicio clipă scop în sine şi, cu atât mai mult, n-a făcut obiectul niciunei promsiuni electorale! Să fiu bine înţeles! Plecând de la ultima idee de mai sus, s-a ajuns la deja celebra temă a metroului din Timişoara, chiar dacă, în fapt, putem vorbi despre aşa ceva doar în subsidiar şi nu în termeni de scop în sine!”

În concluzie, ce vrea primarul este să scape Timişoara „de prezenţa liniilor de cale ferată pe traseul actual sau cel puţin de prezenţa lor la suprafaţă! Dacă cu această ocazie se va crea şi oportunitatea realizării cu costuri suplimentare acceptabile a unei linii de transport în comun gen metrou, atunci, cu atât mai bine, o vom realiza!”, a explicat primarul care s-a semnat „Prof.univ.dr.ing. Nicolae Robu Primarul Timişoarei”.

4 COMENTARII

  1. Domnule Prof.univ.dr.ing. Nicolae Robu, Primarul Timişoarei va reamintim comentariile prietenului dumneavoastra Daniel Funeriu care v-a criticat ca nu aveti lucrari stiintifice valoroase!

    http://funeriu.blogspot.ro/2013/08/scrisoare-deschisa-primarului.html

    https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&cad=rja&uact=8&ved=0CFsQFjAH&url=http%3A%2F%2Fwww.contributors.ro%2Ffara-categorie%2Fcampania-anti-funeriu-ceva-pare-in-neregula-ce%2F&ei=FKu2VIeTDsH5yQOOx4BQ&usg=AFQjCNGvB2whMoM7suS5XG7ntrvsXDEn3Q

    Iorgu spune: 10/07/2011 la 21:26

    Daniel Funeriu este un mincinos si laudaros notoriu. Citind CV-ul sau, sar in evidenta imediat niste trucuri evidente cum ar fi:

    1) Olimpiade Nationale de Chimie: Mai multe premii nationale intre 1984 si 1988″
    Cum putea Funeriu sa ia premiu la nationala de chimie din 1984 cind el era atunci in clasa 7-a, an pentru care nu se organizeaza olimpiade de chimie. Doar de la a 8-a in sus ai dreptul sa participi. Mai mult, nici macar nu precizeaza ce loc a luat, de unde tragem concluzia ca nu s-a clasat pe pozitii fruntase deci nu a fost distins cu vreun premiu (I, II sau III).

    2) 1998-1999: Conferentiar, College de France, Paris, Franta.
    Cum putea fi Funeriu Conferentiar in 1998 cind el si-a terminat doctoratul in 1999?

    3) Publicatii Stiintifice majore
    – Funeriu, Eppinger, … Determination of Inhibition Constants Based on Affinity-Label Detection of Enzymatic Activity. Nature Biotechnology 2005.
    – Eppinger, Funeriu, … On-Chip Determination of Inhibition Constants Based on Affinity-Label Detection of Enzymatic Activity. Angew. Chem. 2004″

    ACELASI ARTICOL CU AUTORII INVERSATI ESTE PUBLICAT DE DOUA ORI IN DOUA REVISTE DIFERITE. ASTA SE NUMESTE FRAUDA. Funeriu incearca sa-si umfle numarul de publicatii. Oricum nu are decit 4 cu el ca autor principal, ultima din 2001. Ce savant mare!

    4) Funeriu pretinde ca a dat Bacul la Strasbourg in 1989 si l-a luat. Totusi din CV rezulta ca a mers la facultate, in acelasi oras, incepind cu 1991 deci cel mai probabil a luat bacalaureatul in 1991.

  2. Ar fi mult mai ieftin daca linia ferata s-ar ridica in aer :), cum este metroul in multe orase din lume (Viena, Paris, New York etc.). De ce nu s-ar face portiun ide bulevard suspendate si tunele pentru traficul rutier ? Sau pana la urma important este sa se dea o caruta de bani pe „studii de fezabilitate”?…

  3. Timisorenii are face bine sa-l dea afara pe Robu si sa gaseasca un alt primar pentru ca acest om este hotarit sa distruga tot orasul. Nu a facut un singur lucru bun decind a fost angajat. Egotismul lui este asa de mare ca el nu se gindeste la oras s-au la cetateni. El se gindeste cum va fi el vazut de „lume”! Tot ce a inceput sa construiasca are nume straine ceace arata ca el este numai impresionat de alte tari si alte orase. Dn. Robu poate avea multe diplome si titluri dar, nu are absolut nici o idee cum sa manageze un oras!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.