Proiect european de un an de zile, finalizat la Timișoara. Ce au...

Proiect european de un an de zile, finalizat la Timișoara. Ce au învățat micii afaceriști, dar și potențialii angajați din România și Serbia

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul „Training pentru piața muncii din România și Serbia – TrainingLab” derulat de Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș în calitate de partener, împreună cu Centrul de Informare și Dezvoltare din Regiunea Tisa (Serbia), a ajuns la final. Desfășurat pe parcursul a 12 luni de zile, proiectul a vizat dezvoltarea abilităților antreprenoriale prin programe de formare inovatoare pentru IMM-uri, angajații acestora, dar și pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din zona transfrontalieră România-Republica Serbia.

Activitățile vizate de proiect au fost derulate cu succes de CCIA Timiș și au fost realizate două acțiuni de conștientizare și formare a publicului sub genericul InfoDays. Au fost organizate două workshop-uri cu caracter de târg de joburi la care au participat 50 de firme cu standuri, iar cursurile propuse în cadrul proiectului au fost desfășurate atât în sistem clasic, cât și prin intermediul Internetului.


Cursurile s-au desfășurat pe trei tematici: manager în domeniul siguranței alimentare HACCP, competențe antreprenoriale, respectiv comunicare în limba engleză, iar în total au participat 270 de persoane.

„Acest proiect a început în luna ianuarie a anului 2013. Ca obiectiv principal, proiectul a vizat creșterea competitivității a IMM-urilor prin derularea de programe de formare profesională, iar grupul țintă sunt IMM-urile, angajații acestora, dar și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Este cel de-al 11-lea proiect finalizat ca și parteneri cu organizații și structuri de acest gen din Serbia. TrainingLab este un proiect în oglindă și s-a desfășurat atât în România cât și în Serbia, însă fiecare cu bugetul, cu activitățile și cu participanții săi”, a spus Octavian Culda, directorului Departamentului de Consultanță și Programe Finanțate din cadrul CCIAT.

Proiectul „Training pentru piața muncii din România și Serbia – TrainingLab” a avut un buget de aproximativ 300 de mii de euro și a fost finanțat prin programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.