Rectorul Universității de Vest, REVOLTAT că Timișoara nu a primit niciun leu...

Rectorul Universității de Vest, REVOLTAT că Timișoara nu a primit niciun leu de la Guvern: „Ignoranța politicienilor capătă proporții de neexplicat”. De ce-i atacă pe parlamentarii de Timiș

0
DISTRIBUIȚI

„Ignoranța de care politicienii dau dovadă la adresa Timișoarei prinde proporții de neexplicat”, aceasta este concluzia la care a ajuns Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest, după ce a aflat că Timișoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia și Lugoj nu au primit niciun leu la distribuirea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale, care a fost realizată la nivelul guvernului.

„Într-un context în care banii sunt risipiți exclusiv către localități consumatoare de fonduri, către sate și comune unde nu se produce nimic, nu putem vorbi de dezvoltare. Înțelegem nevoia de a susține aceste mici comunități, însă nu printr-un sistem care doar propagă sărăcia. Dezvoltarea se face prin investiții, nu prin cârpirea unor bugete de asistență socială. Acele comunități au nevoie de alt sprijin, unul gândit la nivel de regiune, pe baza strategiilor create în jurul polilor socio-economici. Problema majoră este că acești poli nu primesc susținerea financiară necesară pentru a se putea dezvolta suficient în așa fel încât rezultatele economice să ajungă și în zone mai îndepărtate”, atrage atenția Marilen Pirtea.

Rectorul celei mai mari universități din vestul țării este nemulțumit și de faptul că Timișoara a fost scoasă din planul de realizare a 52 de obiective sportive, cu o investiție totală de peste 100 de milioane de euro.


„În schimb, Slatina, Alexandria, Voluntari, de exemplu, vor beneficia de investiții de zeci de milioane de euro. Timișoara a dovedit că știe să facă performanță sportivă de cel mai înalt nivel, însă aceasta nu a beneficiat niciodată de atenția cuvenită la nivel central”, comentează Marilen Pirtea.

În final, rectorul Universității de Vest din Timișoara spune că județul Timiș și capitala Banatului au contribit substanțial la nivel național, indiferent că este vorba despre cultură, sport, educație sau finanțe. „Ceea ce au primit, însă, nu ne poate mulțumi sub nicio formă. Greu de înțeles cum un județ atât de mare este mereu ignorat la împărțirea fondurilor, ceea ce ne aduce în situația firească de a ne întreba… ce fac cei 20 de parlamentari ai noștri trimiși prin vot la București să ne reprezinte?”, a mai spus Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.