Regizorul Alexander Hausvater la PRESSALERT LIVE: „E o invenție a acestei țări...

Regizorul Alexander Hausvater la PRESSALERT LIVE: „E o invenție a acestei țări ca politicienii să se îmbogățească în timpul mandatelor” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Regizorul Alexader Hausvater a fost invitat în această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, unde a comentat ultimele evenimente din lupta anticorupție, mai exact audierea Elenei Udrea și reținerea fostului ministru Adrian Videanu în „dosarul Microsoft”.

„Nu știu dacă pot să mă exprim ca cetățean, dar ca om de teatru ce se întâmplă în România este o ficțiune mai dramatică decât capacitățile noastre de a ne imagina pe scenă care ne face să credem că trebuie să creăm realități mult mai departe de ce se întâmplă în viata de zi cu zi… Faptul că mai există suprize în țara asta e ceva de bine. Faptul că suntem surprinși este pentru că mai există un simț al moralei care trebuie revendicat.


(…) E o invenție a țării acesteia ca cineva să intre în politică, să dea bani, să intre în Parlament și mai apoi să facă de două sau de trei ori mai mulți bani”, a spus Hausvater.

Regizorul a mai comentat și că fenomenul corupției este o chestiune complexă şi că în România ar fi nevoie de o lege a finanţării partidelor politice. „Trebuie înțeles omul nu se naște corupt mincinos și hoț sunt factori sociali, economici și politici care îl pun la tentație mai ales când e la putere. (…) Omul care intră în politică trebuie să fie autosugestionat că intră nu ca să facă bani. Este o idee care nu o găsesc nicăieri reală. Corupția în alte țări e legată de un om, de o idee, nu e o întregă piramidă în sus. (…) Orice mișcare politică este mânată de un gând, ai făcut un milion și vrei să faci bine”. Pe marginea acestui subiect, regizorul a conchis că „fiecare guvern trebuie să realizeze fericirea individului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.