RETROSPECTIVĂ 2014 Ce investiții s-au făcut și ce aparate moderne, care salvează...

RETROSPECTIVĂ 2014 Ce investiții s-au făcut și ce aparate moderne, care salvează vieți, au fost achiziționate pentru spitalele din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În condițiile în care sănătatea este subfinanțată, spitalele din Timișoara au mare nevoie de echipamente medicale moderne cu ajutorul cărora să poată salva mai multe vieți omenești. Cum statul alocă prea puține fonduri, iar nevoile sunt mari, cu sprijinul comunității, în anul 2014, au fost modernizate secții întregi și s-au achiziționat o serie de aparate medicale de ultimă generație.

Astfel, în luna ianuarie, Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara a primit un monitor de ultimă generație care a costat 12.000 de euro, unic în România, cu ajutorul căruia sunt urmărite mult mai eficient funcțiile vitale ale micuților aflați în stare critică. Astfel, copiii bolnavi au mai multe șanse de a fi salvați. Echipamentul performant a fost achiziționat de Clubul Lions Timișoara și Lions Club „Iris”. Cele două cluburi au achiziționat, în 2014, și un ventilator pentru Maternitatea „Bega”, necesar pentru a-i menține în viață pe bebelușii care vin pe lume prea devreme.

În premieră națională, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara a fost introdusă pe Secția de Oncopediatrie terapia prin muzică, de către voluntarii Asociației „Little People”. Aceasta îi ajută pe micuții diagnosticați cu cancer să nu le mai fie frică de boală, dar şi de tratamentul sever la care sunt supuşi. Organizația „Salvați Copiii” a donat un incubator performant, în valoare de 45.000 de lei, Maternității „Bega”, iar un monitor performant și două pulsoximetre în valoare de 22.000 de lei au fost donate Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”.

oncogen

La Timișoara s-a construit, cu peste 12 milioane de euro, cel mai important centru de terapii genetice și celulare în tratamentul cancerului din estul Europei. Banii au venit de la Uniunea Europeană și, deși clădirea a fost finalizată în primăvara acestui an, deschiderea centrului în care se va încerca să se găsească leacul împotriva cancerului s-a amânat pentru anul 2015.

Pacienții din tot vestul țării care trec pragul Spitalului Județean Timișoara află, din luna august, într-un timp mult mai scurt de ce boală suferă.


Și asta pentru că a fost inaugurat un laboratorul unic în România în care a fost montată o linie automată de efectuare a analizelor medicale de un milion de euro, achiziționată cu bani de la Ministerul Sănătății. Linia automată poate efectua 400 de tipuri de analize medicale. La capacitate maximă, aparatul poate efectua 4.000 de investigații pe oră și beneficiază de un sistem de stocare în care pot fi păstrate până la 10.000 de probe, acesta fiind necesar în cazul în care se dorește repetarea analizelor.

Starea de sănătate a bebelușului care urmează să vină pe lume este mai bine monitorizată la una din cele mai mari maternități de stat din vestul țării. În cadrul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană, au fost cumpărate două cardiotocografe performante pentru Maternitatea „Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timișoara.

10429391_827867550596711_822071569895056316_n

Asociația „OncoHelp” a reușit să achiziționeze, în această toamnă, cel mai performant mamograf digital din Timișoara. Aparatul ultraperformant a costat 200.000 de euro însă, din fondurile strânse în primul an de Campanie „Help25”, a fost plătit jumătate din prețul mamografului, diferența de bani urmând să fie achitată pe parcursul anului 2015, în rate.

Cei aproape 2.000 de pacienți care trec pragul, anual, singurei Clinici de Chirurgie Vasculară din vestul țării sunt internați în saloane de lux. Opt din cele zece saloane ale secției de la etajul 8 a Spitalului Județean Timișoara au fost renovate în doar un an, cu sprijinul comunității. Acum, se mai așteaptă de la două companii fonduri pentru ultimele două saloane.

IMG_7487

Tot cu sprijinul comunității, în luna decembrie a început renovarea celor 11 saloane ale secției de pediatrie din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, care arată jalnic. Asociația Școala Mamei Junior a adunat, de la oameni cu suflet mare, aproximativ 35.000 de euro, bani cu care vor fi modernizate saloanele, dar și bucătăria secției. Tot cu ajutorul comunității, mai exact a suporterilor ASU Politehnica Timișoara, care au strâns 9.500 de euro, salonul de nou-născuți de la Maternitatea „Bega” va fi renovat și utilat complet, lucrările fiind în plină desfășurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.