RETROSPECTIVĂ 2014 Certuri de neuitat în plenurile Consiliului Judeţean Timiş. Care au...

RETROSPECTIVĂ 2014 Certuri de neuitat în plenurile Consiliului Judeţean Timiş. Care au fost principalele subiecte şi cum s-a lăudat Bojin cu bărbăţia sa

0
DISTRIBUIȚI

La fel ca şi plenurile din Consiuliul Local Timişoara, reuniunile consilierilor judeţeni din Timiş au ajuns să fie adevărate seriale de comedie. Nu cumva să rămână mai prejos față de colegii care se ceartă ca la circ în instituţia de pe C.D. Loga, „actorii” de la Consiliul Judeţean Timiş se pot lăuda cu nişte prestaţii demne de toată admiraţia pentru anul 2014.

Un prim conflict izbucnea în luna ianuarie şi îi avea ca protagonişti pe şeful CJT, Titu Bojin (PSD), şi vicepreşedintele aceleiaşi instituţii, la acea dată, Marian Vasile, de la PNL. În luna mai un nou moment umoristic îi avea ca protagonişti pe Bojin şi, de această dată, consilierul PDL Marius Martinescu. Pe ordinea de zi a şedinţei se afla un proiect care cerea aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai lucrărilor de întreţinere pentru unele drumuri judeţene. După ce Martinescu a avertizat că indicatorii nu pot fi aprobaţi cu sume fixe din cauza fluctuaţiilor de pe piaţa valutară, lui Bojin i-a sărit ţandăra.


Confilctul a durat câteva zeci de minute, după care proiectul a fost votat, Concluzia şefului CJT a fost că Martinescu e un „penibil”.

Cea mai recentă ceartă a avut loc spre finele anului, când Bojin a solicitat împuternicirea de a semna acte în numele CJT. După ce Marian Vasile a avut o serie de obiecţii, Bojin a conchis sec că „atunci când veţi face prima şcoală politică la PNL voi participa şi eu”.

Plenurile CJT nu au fost lispite nici de replici savuroase. Cu ocazia altei şedinţe Bojin admitea că „eu vreau să vă informez că am discutat cu preşedintele de partid (n.r. Nicolae Robu, PNL Timiş) să vină la mine. Eu am fost la el, că domnul Robu nu a venit la mine. Am discutat că vine şi mi-a promis că vine, mi-a trimis un mail pe Facebook. Aseară am intrat şi eu în jocul mailurilor cu domnul Robu, recunosc asta”.

De departe însă cea mai savuroasă replică a i-a fost oferită de Titu Bojin consilierului PNL Liviu Cocean. În cadrul unei discuţii în contradictoriu cu consilierul judeţean Liviu Cocean de la PNL, în care liberalul cerea bani pentru Şemlac, în vederea reparării unui drum care duce spre cea mai veche mănăstire din judeţ, Bojin a avut o ieşire de zile mari. După ce Cocean l-a acuzat pe Bojin că nu e destul de bărbat, şeful CJT a răbufnit: „Eu am trei copii, tu nu ai nici unul. Ce bărbăţie mai mare vrei! Liviu, dă-mi voie să spun că este penibil. Noi discutăm de biserici. Tu vorbeşti de drumuri”, a afirmat Bojin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.