RETROSPECTIVĂ 2014 Tinerii din Timișoara care ne fac cinste. Ce premii au...

RETROSPECTIVĂ 2014 Tinerii din Timișoara care ne fac cinste. Ce premii au obținut la concursurile la care au participat

0
DISTRIBUIȚI

Mai mulți elevi care învață în școlile timișorene, dar și câțiva tineri studenți, au reușit să obțină performanțe remarcabile în cadrul concursurilor naționale și internaționale la care au participat în anul 2014.

Astfel, în luna aprilie, șase elevi pasionați de calculatoare au obținut medalii de aur și bronz la Olimpiada Națională de Informatică. Tot în luna aprilie, patru copii care învață la o școală privată din Timișoara, cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani, s-au clasat pe locul al doilea la Olimpiada Națională „Mind Lab”, competiția jocurilor de gândire, ce a avut loc la Brașov, și s-au calificat la Olimpiada Internațională de Mind Lab, care s-a desfășurat la Budapesta, de unde s-au întors cu medalia de bronz.

radu szasz

Radu Szasz, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național “Coriolan Brediceanu” din Lugoj, a cucerit medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică, ce a avut loc în Turcia în luna august. În luna iunie, Radu Szasz a obținut și medalia de bronz la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, ce a avut loc în Germania.

SET TO MIMIC - Sorina Rasteanu

Sorina Răsteanu, masterandă la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara a realizat un sistem de-a dreptul inteligent pentru persoanele care au probleme cu greutatea, dar nu pot ține o dietă.


„Set To Mimic”, proiectul lansat de Sorina, cu care a ajuns în finala unui prestigios concurs internațional, pune la dispoziția consumatorului un set format dintr-o o farfurie și un pahar care, cu ajutorul unui microcip aplicat pe piele la nivelul capului, modifică gustul și mirosul mâncării. Astfel, o persoană poate să mănânce un măr, de exemplu, dar de fapt simte gustul unei fripturi.

Andrei Heidelbacher a obținut și în acest an o mulțime de medalii la competițiile la care a participat. Tânărul, care este student în anul I la Universitatea Politehnica din Timișoara, a obținut recent medalia de bronz la Turneul internațional de informatică Shumen 2014. De asemenea, Andrei Heidelbacher s-a calificat, împreună cu echipa de la Universitatea Politehnica din care face parte, la faza finală a celei mai prestigioase competiții mondiale de programare pentru studenți, ACM ICPC, care se va desfășura între 16 și 21 mai în Maroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.