RETROSPECTIVA 2014 Top 5 investigaţii PRESSALERT.ro

RETROSPECTIVA 2014 Top 5 investigaţii PRESSALERT.ro

2
DISTRIBUIȚI

PRESSALERT.ro a continuat şi în 2014 seria investigaţiilor de presă, unele dintre ele devenind, ulterior, subiecte ale unor anchete ale autorităţilor statului. Iată principalele investigaţii marca PRESSALERT.ro

1. Tunul imobiliar Seritim – PRESSALERT.ro a provocat un adevărat scandal public când a dezvăluit faptul că Primăria Timişoara a fost de acord ca să fie vândute cinci hectare de teren din intravilanul Timişoarei, cu doar 90.000 euro, către firma unde a lucrat anterior Alexandru Chirilă,  consilier personal al lui Robu. Ulterior, primarul a încercat să salveze aparenţele, susţinând că a fost o neînţelegere. Cei care au vrut să pună mâna pe terenuri au făcut o nouă manevră, semnând ilegal un contract cu cei de la Administraţia Domeniilor Statului, deşi ADS era doar acţionar în firma Seritim.

2. Profesorul plagiator – Teza de doctorat a profesorului de istorie timişorean Alexandru Radovan, fost director al colegiului „C.D. Loga”, fost director cu delegaţie al liceului „Dositej Obradovici” timp de un an de zile şi în prezent profesor la colegiul „C.D.Loga” are “hălci” de conţinut plagiate. O investigaţie PRESSALERT.ro a adus probe zdrobitoare, Radovan refuzând să facă orice fel de comentariu pe această temă.

3.


Nicolae Robu, sprijinitorul demolatorilor – PRESSALERT.ro a prezentat documentul semnat de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, prin care acesta se angaja să susţină demolarea mai multor clădiri din centrul istoric al oraşului, inclusiv cea a fostului liceu de arte, în schimbul unei suprafeţe de tren pentru lărgirea şoselei. De asemenea, Robu promitea Fundaţia Caritatea din Bucureşti nişte indicatori peste cei legali, dovedindu-se tunul imobiliar pus la cale.

4. Ţeapă după model PSD – Secretarul executiv al PSD Timiş, Marcel Mihoc, şi consilierul judeţean PSD, Deian Plavoşin, au fost acuzaţi că prin falsuri au scos dintr-o societate comercială una dintre asociate, miza fiind un milion de dolari.

5. Bani de la Primăria Timişoara pentru firmele liberale – O serie de investigaţii au fost dedicate contractelor obţinute de la Primăria Timişoara de către firme apropiate PNL, ancheta de presă despre contractul derulat de Tradecomia SRL ducând la un control al Curţii de Conturi şi mai apoi la un dosar penal al DNA, care este în curs de cercetare, fiind, de asemenea, vizat contractul pentru întreţinerea spaţiilor verzi încheiat cu firma Rogera. PRESSALERT.ro a dezvăluit că firma celui cu care primarul Robu îşi face toate concediile împreună, vicepreşedintele PNL Dumitru Dinulescu, a primit numeroase contracte fără licitaţie, ca şi firmele altor liberali.

2 COMENTARII

  1. Ma intreb eu, D.N.A.-ul din Timisoara ce face?
    Mai merita sa-i platim, au niste salarii fabuloase si cheltuieli foarte mari iar activitatea lor este limitata, vineD.N.A.-ul din Bucuresti pt. a le rezolva anumite infractiuni savirsite-n TIMISOARA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.