Şapte persoane au fost arestate preventiv în ancheta privind atacul de la...

Şapte persoane au fost arestate preventiv în ancheta privind atacul de la Charlie Hebdo

0
DISTRIBUIȚI

Şapte persoane se află de joi în arest preventiv în cadrul anchetei privind atacul comis cu o zi înainte împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, a anunţat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

Locul unde au fost efectuate aceste reţineri nu a fost precizat.

Premierul Manuel Valls a declarat la rândul său pentru postul de radio RTL că autorii atacului „sunt fără îndoială urmăriţi” de serviciile de poliţie şi justiţie, dar că „nu există risc zero”. El a subliniat „dificultatea” cu care se confruntă poliţia din cauza „numărului mare de indivizi care reprezintă un pericol”.

Poliţia franceză a publicat fotografiile a doi fraţi suspectaţi că ar fi autorii atacului şi care fac obiectul unor „mandate de căutare”, Cherif şi Said Kouachi, în vârstă de 32 şi, respectiv, 34 de ani, şi a făcut apel la mărturiile persoanelor care au asistat la atac.


Cei doi suspecţi „sunt probabil înarmaţi şi periculoşi”, a avertizat prefectura de poliţie din Paris.

Presupusul lor complice, Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, s-a predat poliţiei la Charleville-Mézières, în nord-estul Franţei, „după ce şi-a văzut numele circulând pe reţelele de socializare”, a anunţat o sursă apropiată dosarului.

Fraţii Kouachi sunt suspectaţi că au ucis 12 persoane şi au rănit alte 11 în timpul unui atac în redacţia Charlie Hebdo din Paris, înainte de a fugi. Atacul a provocat un val de indignare în Franţa şi a determinat peste 100.000 de persoane să manifesteze spontan în toată ţara pentru a denunţa terorismul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.