Termenul HALUCINANT pe care l-a primit firma controlată de deputatul PDL Alin...

Termenul HALUCINANT pe care l-a primit firma controlată de deputatul PDL Alin Popoviciu ca să plătească facturile pentru spaţiul de la aeroport VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

Dan Idolu, directorul Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, a vorbit, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE despre procesele deschise de aeroport, dar și despre cum era favorizată firma vărului pedelistului Alin Popoviciu, anchetat de DNA, împreună cu colegul său de partid, fostul director al aeroportului, deputatul Cornel Sămărtinean şi fostul preşedinte al PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc. Astfel, Dan Idolu a ținut să precizeze faptul că nu a fost de acord că angajații aeroportului au fost spionați de fostul director, pedelistul Cornel Sămărtinean.

„Eu am avut un subiect pe care l-am contestat în instanță, cel cu camerele ascunse în sesizoarele de fum. Nu accept ca și colegii mei să fie urmăriți. În afară de penal, e vorba de o sumă de bani de peste 20.000 de euro la care e acțiune în instanță de recuperare a banilor. Acum trebuie mers mai departe în instanță pentru recuperarea sumei cheltuite de la două persoane, Cornel Sămărtinean și fostul director de securitate”, a explicat Dan Idolu.

alin popoviciu 5

Directorul aeroportului timișorean a oferit detalii și despre firma Trinvest Bakery SRL, care îi aparține vărului pedelistului Alin Popoviciu (foto), pe care conducerea aeroportului a dat-o în judecată.


Astfel, Dan Idolu a dezvăluit faptul că „am dat acea societate în judecată pentru modul de întocmire al contractului, care considerăm că este defectuos. Adică, să scrii în contract că plata se face în șase luni de la data emiterii facturii pe când la toate celelalte contracte plata se face la 30 de zile, hai să zicem cu indulgență la 60 de zile? Noi asta am contestat. Asta e acțiunea noastră în instanță, să reziliem contractul, să se recunoască că plata timp de cinci luni din cele șase este creanță pe care trebuie s-o recuperăm, plus penalități”. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că în perioada în care director era pedelistul Cornel Sămărtinean cele mai bune spaţii comerciale au fost închiriate în urma unor licitaţii trucate către firma controlată de Popoviciu, ulterior falsificându-se contractul pentru prelungirea termenului de valabilitate.

În ceea ce privește procesele intentate de angajații aeroportului care au fost concediați în 2012, Dan Idolu a declarat că majoritatea au fost câștigate, dar și că au fost „unele instanțe care au dat dreptate angajaților, alte instanțe au dat dreptate aeroportului”.

4 COMENTARII

  1. dl.IDOLU,lasati vrajeala cu camerele de supraveghere pt ca ele exista si acum,dar sunt controlate direct de d-voastra,in scopuri numai de d-voastra stiute ,sau pentru santaj…acolo unde trebuie sau la cine va ordona partidul.

  2. Descoperirea camerelor video şi a microfoanelor instalate ilegal în birourile angajaţilor Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” Timişoara de către administraţia condusă de pedelistul Cornel Sămărtinean este doar vârful ”iceberg”-ului ilegalităţilor. În memoriul de fundamentare al achiziţiei semnat de Călin Marinete, director de securitate şi protecţie civilă, şi avizat de directorul comercial şi cel economic, se susţine că activitatea specifică “presupune accesul personalul angajat, cât şi a diverşilor colaboratori, pe diverse domenii de activitate, în clădirile SN AIT-TV SA, unde funcţionează aparatură de comunicaţii,inclusiv cu exteriorul şi sunt stabilite locuri în care se manipulează documente clasificate” şi “se impune întreprinderea unor măsuri suplimentare privind controlul circulaţiei persoanelor neautorizate şi de alarmare a pătrunderilor ilegale”.

  3. – De ce v-au chemat? ”Nu ştiu, nu comentez, când ies”, – Ce vi s-a spus? ”Nu ştiu, atât, să vin aici”, – Bănuiţi despre ce e vorba? ”Toate acţiunile mele de la aeroport au fost în favoarea aeroportului şi pentru a aduce bani aeroportului”, spune Cornel Sămărtinean.

    După aproximativ 60 de minute petrecute în sediul DNA, fostul director al aeroportului nu a dorit să dea nicio explicaţie despre neregulile găsite de procurori la instituţia pe care a condus-o: ”O să dau o declaraţie peste câteva zile”.

  4. Surse oficiale din cadrul aeroportului Timişoara au confirmat că nu a fost publicat decât un anunţ pentru ambele licitaţii. În condiţiile în care licitaţia din 3 noiembrie 2010 nu a fost anunţată public, rămâne un mister cum au aflat de desfăşurarea ei cele trei firme participante. Contactat telefonic pentru a comenta situaţia, fostul director al aeroportului, Cornel Sămărtinean a susţinut “trebuie să mă documentez şi o să vă răspund”, după care nu a mai răspuns la telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.