Seară de muzică lăutărească la Timişoara, cu Traditional Quartet

Seară de muzică lăutărească la Timişoara, cu Traditional Quartet

0
DISTRIBUIȚI

Sub titulatura „Seară de muzică lăutărească“, melomanii timişoreni au parte de un concert extraordinar susţinut de Traditional Cvartet, joi 22 ianuarie, de la ora 21.30.

Proiectul s-a născut din drag pentru folclorul romanesc, din respect pentru valoarea muzicii tradiţionale româneşti, muzicienii dorind să împărtăşească publicului frumuseţea şi profunzimea spiritului muzical românesc. Traditional Cvartet abordează muzica ambientală şi cafe-concert într-un stil atipic datorită componenţei cvartetului (nai, ţambal, chitară, contrabas) – instrumente tradiţionale alăturate instrumentelor clasice, formula concertistică mai puţin obişnuită în abordarea acestor genuri muzicale. Proiectul este alcătuit din Mădălin Luca (nai), Florin Iova (chitară), Mircea Ardelean (ţambal) şi Mircea Ardelean Jr. (contrabas).

Mădălin Luca este un naist care în cariera sa de muzician a abordat diferite genuri muzicale imprimând fiecarei note muzicale propriul stil de interpretare – muzică tradiţionala românească, muzică clasica, jazz, world music. Artistul a participat încă de la începuturile carierei sale la diferite festivaluri şi concerte în România, Franţa, Germania, Ungaria, Grecia, Danemarca, Italia, Serbia, Muntenegru sau Vietnam.


Mădălin Luca este licenţiat în interpretare instrumentala jazz la Facultatea de Muzică a Universităţii de Vest Timişoara, absolvind cursurile Facultăţii de jazz şi pop „Richard Oschanitzky” a Universităţii „Tibiscus” Timişoara. Mircea Ardeleanu este un virtuoz al ţambalului, valoare autentificată atât de către Marele public din România şi din lume cât şi prin recunoaşterea sa ca Maestru internaţional în anul 2008 la Belgrad. De-a lungul carierei sale a cântat la Opera House – Australia, în China şi a colaborat cu mari artişti precum Bora Dughici, Zvonko Bogdan, Liubisa Pavkovici, Boki Milosevici sau Gheorghe Zamfir. Florin Iova este un muzician talentat, având o carieră de 25 de ani în lumea muzicii în decursul căreia a colaborat cu diferite trupe şi tarafuri din toate ariile muzicii, susţinând concerte atât în ţară, cât şi în diferite ţări din Europa, dar şi în SUA. Mircea Ardeleanu jr. a participat la diferite festivaluri concurs de muzică tradiţională românească ca ţambalist şi a colaborat cu orchestra radio televiziunii din Novi Sad, Orchestra „Lăutarii” din Chişinău ; Ansamblul „Ciocârlia” din Bucureşti ; Ansamblul „Doina Gorjului” din Tg. Jiu fiind fondator şi coordonator al Orchestrei de Folclor a Facultăţii de Muzică a Universităţii de Vest Timişoara.

Biletele pentru concertul Traditional Cvartet, care va avea loc la Jazzissimo Pub, costă 15 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.