Sfârşit de săptămână aglomerat pentru timişorenii de la Sonatic

Sfârşit de săptămână aglomerat pentru timişorenii de la Sonatic

0
DISTRIBUIȚI

După ce au avut parte de un sfârşit de an cât se poate de aglomerat, muzicienii timişoreni care alcătuiesc formaţia Sonatic încep 2015 în forţă, având programate pentru acest sfârşit de săptămână nu mai puţin de două concerte, în cadrul cărora îşi vor lansa albumul de debut numit „Sunt“.

„Vineri 23 ianuarie vom cânta la Lugoj, în Zodiac Pub, iar sâmbătă avem programat un concert la Reşiţa în Clubhouse MC Trust. Dealtfel, Reşiţa este oraşul unde au crescut trei dintre cei patru Sonatici. Ne dorim ca în lunile următoare să ajungem şi la Arad, Oradea şi Cluj, iar pentru începutul lunii mai avem programat un concert în cadrul festivalului Rocker’s Festival de la Gârnic. În cadrul concertelor din weekend vom cânta şi două piese noi, «Rândul meu» şi «Carousel of life», care se vor regăsi pe următorul nostru material discografic, pe care sperăm să îl lansăm în toamna acestui an. Vrem să realizăm şi un videoclip pentru piesa «Pierdut în dimineaţă», ne-a declarat Bogdan Racz, solistul trupei.

În cursul lunii noiembrie a anului trecut, muzicianul s-a căsătorit cu aleasa inimii lui, Ana Maria Gherman, iar în 28 noiembrie formaţia Sonatic a lansat la clubul Amplificat albumul de debut.


Formula actuală a trupei este rezultatul a şapte ani de căutări, iar astăzi Sonatic înseamnă: Bogdan Racz – voce, chitară acustică, Mihai Berdeiu – chitară electrică, Radu Racz – chitară bas şi Sorin Ghinita – tobe.

Grupul a luat naștere pe coridoarele căminelor studentești, cu chitări acustice, îndrăzneală și multă energie. S-a conturat o formulă stabilă, iar la scurt timp au venit multe apariţii live şi televizate, emisiuni şi hoinăreală prin ţară la diverse festivaluri. Sonatic a crescut prin contribuția lui: George Pașca („vinovat” de majoritatea textelor de pe acest album), Cristian Săftescu, Mari Hurmuz, Mihai Toma, Gore Teodorescu, Adrian Șchiopu, David Corlan sau Ioji Mleziva. Primul album Sonatic conține 9 compoziții originale cu influențe diverse, iar partea de recording și mixaj este producție proprie Sonatic, cu Sorin Ghinița la butoane. „Feedback-ul pe care îl avem de la lansarea albumui este promiţător, iar faptul că am fost propuşi la Best Romanian Rock Album, alături de alte nume mari al rock-ului de la noi din ţară, ne dă încredere că putem scoate un album doi mai închegat, în care să ducem povestea bufonului mai departe şi la un alt nivel“, a mai adăugat Bogdan Racz.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.