Ştefan Popa Popa’s, ATAC devastator la primarul Robu şi „pupincuristul” Dan Diaconu....

Ştefan Popa Popa’s, ATAC devastator la primarul Robu şi „pupincuristul” Dan Diaconu. Vezi ce l-a supărat pe artist

56
DISTRIBUIȚI

Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s îi acuză pe primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi pe viceprimarul Dan Diaconu de faptul că şi-au bătut joc de organizarea deplasării de la Bruxelles pentru promovarea oraşului în cursa de obţinere a titlului de capitală culturală europeană ,”dând dovadă de primitivism”. „Acum 11 zile m-a sunat pe mobil primarul Robu şi mi-a spus că mă invită la Bruxelles. L-am întrebat în ce calitate şi de ce nu mi se face o invitaţie oficială, nu prin telefon. Mi se pare normal să ştiu unde mă duc şi ce fac acolo. A doua zi, au venit la mine, viceprimarul Dan Diaconu şi o fată de la Comunicare, ceva. Când i-am întrebat care este programul acolo mi-au spus că nu ştiu încă, că nu e definitivat şi că-l voi primi pe mail. Au plecat şi am tot aşteptat, dar nimic. Cinci zile i-am sunat şi pe Robu şi pe Diaconu, dar nu mi-au mai răspuns la telefon. Într-un final, după ce am sunat la alţi colegi de-ai lor de partid, am vorbit cu Diaconu, acest pupincurist al primarului care nu s-a remarcat cu nimic. În timpul discuţiei, când i-am cerut detalii despre progam mi-a spus că nu e secretara mea. În acel moment m-am enervat”, a povestit  Ştefan Popa Popa’s.

Ulterior, primarul Robu i-a trimis un SMS caricaturistului în care în transmite „sunt în şedinţă. Am fost informat asupra incidentului. Îmi pare rău, dar, cu tot respectul, vă spun că nu este drept să-l jigniţi pe viceprimarul Diaconu şi vă rog să înţelegeţi că misiunea noastră la Bruxelles îşi are formatul său, stabilit ca urmare a cadrului care ne-a fost pus la dispoziţie, Nu putem face cum vrem, ci cum este agreat.


Cu stimă, N. Robu”. Caricaturistul a comentat extrem de afectat de cele întâmplate că „este o bătaie de joc acest SMS. Nu am cerut nicio modificare de format pentru că nu ştiam ce se întâmplă acolo, în primul rând. Eşti în şedinţă şi poţi vorbi cu Diaconu, dar nu poţi să-mi răspunzi la telefon. Este clar că primarul nu a vrut să discutăm. Mă deranjează că totul este o improvizaţie.  Singurul lucru care contează este Robu. Totul se face pentru cultul personalităţii acestui primar. Regret că am fost primul care am semnat pe lista sa de susţinători. El nu ascultă pe nimeni, face doar ce vrea el. Sunt o gaşcă care stabileşte ce şi cum. Acest primar este un cretin, care nicio treabă cu ce înseamnă capitală culturală europeană. Eu nu mă duc să mă plimb la Bruxelles. Când am fost acolo, toate ziarele au scris pe prima pagină că a fost Popa’s. Când se întorc să aducă măcar un ziar care la erată să aibă ceva scris despre ce au făcut acolo. Invitaţia oficială a primăriei mi-a fost trimisă ieri prin intermediul ziaristei Lia Lucia Epure. Nu se poate cu două zile înainte de plecare să vrei să organizezi expoziţii. Mi-au spus că nu este o chestiune politică, dar în realitate asta e – sunt numai oameni de la ei de la partid şi jurnalişti”.

Contactat de PRESSALERT.ro pentru a comenta situaţia, viceprimarul Dan Diaconu a susţinut că „nu vreau să comentez. El este un mare artist al Timişoarei. La cum a sunat convorbirea aia… Nu intru într-o polemică”.

56 COMENTARII

  • Pacat,mare pacat, o valoare ca maestrul Popas nu merita un asemenea tratament. Eu l-am insotit pe maestru peste hotare, pe noi, cei vremelnic pusi pe aceste confortabile scaune nimeni nu ne recunoaste peste hotare, pe Maestru in schimb, tot occidentul. Treziti-va si haideti sa ne apreciem valorile daca vreti sa primim recunostinta!

 1. rusinika rrobu si pupila sa dan d! ghinion! domnule Ştefan Popa Popa’s! Stiti proverbul: taranul tot taran ramane, iar cand vine la oras este si fudul….!

 2. l-am auzit pe dan diaconu cand ii spunea lu dom’ cherila ca il face el pe grasanu’ de popa’s si ca mai bine ar slabi fo 5o de kile in loc sa se ee de oamenii de frunte ai timisorii…

 3. Pe principiul: decat un om de valoare mai bine un lingau in dotare….asa s-a stabilit echipa care sa ne reprezinte la Bruxelles.
  Lasand la o parte aceste ironii, este foarte frustrant ca in loc sa avem parte de o reprezentare la cele mai inalte standarde alaturi de personalitati recunoscute(pe care le avem printre noi,ca persoana maestrului Popa’s), vom face din nou un simplu act de prezenta cu tot felul de nulitati. Nu mai vreau sa aud expresia: „Ne meritam soarta”…..refuz sa mai aud asta….nu merit sa fiu reprezentat peste hotare de niste pipite si de niste oameni fara de valoare….si ne mai miram ca se uita Europa asa la noi! Ne mai miram ca francezii ne vad ca niste tigani cu mana intinsa….ca olandezi nu ne vor in spatiul schengen…de aceea suntem asa stigmati….Din cauza celor care in loc sa promoveze adevaratele noastre valori, prefera sa care dupa ei niste pipite si niste caratori de bagaje. Europa ne priveste asa cum ne prezinta conducatorii nostri….suntem o tara in care valoarea nu poate sa-si faca loc printre mediocritati.

 4. Lucrez de 12 ani la Bruxelles in domeniul IT. Pot sa va spun ca urmăresc cu bucurie fiecare manifestatie romaneasca care se desfasoara aici. Din pacate exact cum a spus cititorul precedent asa se intampla. 90% dintre aceste manifestării sunt facute ca ambasadorii, parlamentarii si toti cei care ar trebui sa ne reprezinte sa-si care amantele si pupuncuristi la shopping peste hotare…europenii nu sunt prosti, toate acestea se vad din avion. Ma doare cand spun ca sunt româncă oamenii se gandesc ca sunt si de o joasă conditie morală….Dar ei asta vad….ceea ce noi le prezentăm….amante si pupincuristi. Am fost acum 2 ani la o expozitie stefan popa popa’s la parlamentul europei….cuvintele nu isi au rostul! Am fost mândră ca sunt româncă….Am facut poze si le-am dus colegilor de la birou sa vada cine suntem noi românii cu adevarat. Felicitări domnule popa’s si va multumesc pentru bucuria si cinstea care nu-ati adus-o.

 5. Lucrez de 12 ani la Bruxelles in domeniul IT. Pot sa va spun ca urmăresc cu bucurie fiecare manifestatie romaneasca care se desfasoara aici. Din pacate exact cum a spus cititorul precedent asa se intampla. 90% dintre aceste manifestării sunt facute ca ambasadorii, parlamentarii si toti cei care ar trebui sa ne reprezinte sa-si care amantele si pupuncuristi la shopping peste hotare…europenii nu sunt prosti, toate acestea se vad din avion. Ma doare cand spun ca sunt româncă oamenii se gandesc ca sunt si de o joasă conditie morală….Dar ei asta vad….ceea ce noi le prezentăm….amante si pupincuristi. Am fost acum 2 ani la o expozitie stefan popa popa’s la parlamentul europei….cuvintele nu isi au rostul! Am fost mândră ca sunt româncă….Am facut poze si le-am dus colegilor de la birou sa vada cine suntem noi românii cu adevarat. Felicitări domnule popa’s si va multumesc pentru bucuria si cinstea care nu-ati adus-o.

 6. Pe principiul: decat un om de valoare mai bine un lingau in dotare….asa s-a stabilit echipa care sa ne reprezinte la Bruxelles. Lasand la o parte aceste ironii, este foarte frustrant ca in loc sa avem parte de o reprezentare la cele mai inalte standarde alaturi de personalitati recunoscute(pe care le avem printre noi,ca persoana maestrului Popa’s), vom face din nou un simplu act de prezenta cu tot felul de nulitati. Nu mai vreau sa aud expresia: “Ne meritam soarta”…..refuz sa mai aud asta….nu merit sa fiu reprezentat peste hotare de niste pipite si de niste oameni fara de valoare….si ne mai miram ca se uita Europa asa la noi! Ne mai miram ca francezii ne vad ca niste tigani cu mana intinsa….ca olandezi nu ne vor in spatiul schengen…de aceea suntem asa stigmati….Din cauza celor care in loc sa promoveze adevaratele noastre valori, prefera sa care dupa ei niste pipite si niste caratori de bagaje. Europa ne priveste asa cum ne prezinta conducatorii nostri….suntem o tara in care valoarea nu poate sa-si faca loc printre mediocritati.

 7. daca nu as mai fi citit interviuri de-ale lui popa’s mai ca l-as fi crezut un om de tinuta morala inalta si i-as fi dat dreptate.
  dar vorba ‘unde e talent nu e caracter’ e foarte adevarata si se vede si din articolul asta in care explica el cat e fost de precupeata.
  oriucum ii consider pe robu si diaconu niste oameni de paie, urmasi ai lui ciuhandu+orza.
  dar individul asta din articol are un singur merit: stie sa deseneze. cu restul e la pamant.

 8. Maestre….dragoste cu sila….nu merge….aici e vorba de politica..si de mizerii…practic de un chef la Bruxelles…la care sunt sigur ca nu va faceti partas….de ai nu va vor…le stricati socotelile..ce naiba.

  • Cum sa zideasca actualii ceva acum? Ei stiu ca nu vor mai fi in functii peste ani, vor fi altii asa ca treaca azi vie miine. Maesrul si arta sa ramin chiar daca ei il vor tavalit prin noroaie.

 9. Pentru ca un oras sa devina capitala culturala europeana, autoritatile competente ale urbei respective trebuie sa ”scoata” in fata valorile: personalitatile, oamenii de cultura, oamenii ce aduc cinste atat comunitatii si domeniului in care s-au consacrat dar si tarii din care provin. Eu, sincer, cand imi spui de ”Timisoara” cu aluzii la istoricul, traditiile si performantele artistice, imi vine in minte un singur nume: Stefan Popa Popa’s. Nu ai voie sa ignori o asemenea personalitate, mai ales cand vine vorba de prestigiul orasului tau, prin prisma recunoasterii acestuia ca si capitala culturala europeana. Pe cine vor vizita potentialii turisti, expozitiile cui vor fi admirate de acestia cand vor sosi in Timisoara (in cazul in care s-ar obtine titlul amintit)? Popa’s este ambasadorul de drept in acest context, atat al Timisoarei cat si al Romaniei. Sper ca situatia sa nu degenereze si lucrurile sa se urneasca pe fagasul firescului. Stefan Popa Popa’s poate aduce acest titlu cu usurinta in Timisoara, dand astfel un plus enorm de valoare orasului.

 10. Fara dorinta de a intra intr-o polemica cu cineva simt nevoia sa imi exprim parerea tinand cont ca il cunosc si colaborez de peste 10 ani cu Maestrul Popas. Ii dau dreptate in totalitate in ce priveste revolta si dezamagirea in legatura cu modul de abordare al unei manifestari de asa importanta. El fiind un profesionist adevarat care de zeci de ani ne promoveaza la cel mai inalt nivel stie ce inseamna organizare, program etc. Nu se poate face calitate daca nu se stiu toate detaliile, si asta inseamna bineinteles din timp. Si eu impreuna cu colegii mei artisti am avut onoarea sa expunem acum 2 ani la Parlamentul European dar acea manifestare am inceput sa o organizam cu un an inainte.
  Nu este corect ca artistii sa fie considerati marionete fara drept la cuvant, executanti ai politicului. Maestrul Popas merita sa fie consultat si implicat in totalitate (bineinteles din timp), fara a crea aceasta situatie cu gust amar care nu aduce bine nimanui….

 11. Maestru Popa’s nu merita sa fie tratat in acest fel nici chiar de catre conducatorii vremelnici ai Timisoarei. Il cunosc si stiu cat de mult iubeste Timisoara si cat demult ar dori sa devina Capitala Europeana. Arta domnului Popa’s este legata de Timisoara, nu merita sa fie tratat ca un oarecare. E o grava greseala a conducatorilor Timisoarei. Artistii trebuie respectati.

 12. Cand imi spui Timisoara cu referiri la istoricul, traditiile si performantele artistice, imi vine imi minte un singur nume : Stefan Popa Popa’s. Cand orasul tau candideaza pentru titlul de capitala culturala europeana, nu ai voie sa ignori un om de valoare precum Popa’s. In astfel de situatii scoti in fata tot ce are mai de valoare orasul tau: oameni de cultura, personalitati in materie, valori in adevaratul sens al cuvantului. Popa’s e la el acasa la Bruxelles. A ajutat enorm la imaginea pozitiva pe care o are Romania in Europa selecta. E foarte cunoscut si iubit acolo. Ar putea aduce cu usurinta acest titlu acasa. Este emblema Timisoarei, in special in acest context, ar putea fi trimis singur sa va aduca titlul. Sper ca situatia sa nu degenereze si lucrurile sa se urneasca pe fagasul firescului. Stefan Popa Popa’s e cunoscut pentru generozitate si nu se cade sa-l tratezi asa.

 13. Incredibil ce tupeu la acest fanfaron grobian , pe post de primar, Robu. Precum e turcu si pistolul,mai are si un adjunct la fel de obraznic, Diaconu, care-l intrece pe Robu in prostie. Doi neica nimeni, doi smecherasi vremelnici la Primaria unui oras superb ca Timisoara, au incercat sa-l tulbure pe marele artist, Stefan Popa Popas.Cred ca nu exista personalitate politica mondiala,din trecut sau din prezent, care sa nu si fi dorit sau sa si doreasca sa aibe ocazia
  unei intalniri cu maestrul Popas.
  Si noi vorbim de doi mameluci,Robu si Diaconu? Doamne ce blasfemie!

 14. Primarul Timişoarei ar trebui să ştie cine este Ştefan Popa Popa*s. Dacă nu ştie, înseamnă că nu are cultură. Şi-atunci, cum vrea ca Timişoara să fie oraş cultural al Uniunii Europene? Este4 aberant! De restul slugilor lui, nu are rost să mai scriu.

 15. Primarul Timişoarei ar trebui să ştie cine este Ştefan Popa Popa*s. Dacă nu ştie, înseamnă că nu are cultură. Şi-atunci, cum vrea ca Timişoara să fie oraş cultural al Uniunii Europene? Este aberant! De restul slugilor lui, nu are rost să mai scriu.

 16. Asa oameni , asa rezultate! De ce sa ne miram? Cred ca palaria e prea mare . Cine era inainte de 2004 – ca persoana publica – N. Robu ? ; NIMENI ! . Unii dintre noi stim cum de a ajuns sa fie cunoscut . Se vorbea , ca la Politehnica altcineva conduce iar el este doar unealta . Asa e si acum , la Primarie, dar ceva mai mult , este si lucru haotic si nechibzuit . Se vede dupa cum arata si orasul. Cand va putea redeveni Timisoara „Mica Viena” ? NICIODATA atata timp cat este pastorit de oameni fara responsabilitate si devotament fata de urbe si locuitorii ei. Lipsa de cuvant si de orientare este caracteristica acestor politicieni travestiti. Fane , nu pune la suflet o comportare ca cea relatata in articolul de ma sus , nu avea nici un regret , nu ai de ce . Ce faci tu , ei nici nu viseaza . Cum te prezinti tu ca ROMAN , ei sunt doar la nivelul gambei tale . Poate ei ar trebui sa se semneze cu 2 de R , peste granite. Cam asa le este comportamentul.

 17. Sunt dezolat de modul în care autoritățile Timișoarei, primii doi oameni din fruntea obștei, înțeleg să se preocupe de organizarea prezenței noastre în Capitala Uniunii Europene. Primarul Nicolae Robu nu știa, nici cu două zile înainte de a pleca la Bruxelles, programul și modul de desfășurare a manifestării, mai preocupat să-l apere pe viceprimar de aprecierile aspre, dar juste, ale artistului, decât să organizeze așa cum se cuvine ceea ce înseamnă, acolo, Timișoara – România. Este încă o dovadă că aleșii noștri sunt sub nivelul a ceea ce se așteaptă de la ei. Sunt expresia incompetenței și a dezorganizării instituite ca mod de acțiune în numele și sub semnul dorinței de a ieși, ei înșiși, în față. Ștefan Popa Popa’s este un real ambasador al României, iar asta nu de azi, de ieri, o emblemă a spiritului și demnității românești. Ar trebui să știe asta și cei care se (pe)trec pe la cârmuire, că valoarea nu se pune pe tavă, ea se impune. Și, uite așa!, s-a mai scris o filă de incompetență în cartea plină cu dezamăgiri a nației, spre marea noastră stupefacție. Îi pasă cuiva dintre cei puși să ne diriguiască destinele, la nivel de guvern, președinție, parlament? Și dacă da, fac ei ceva spre a îndrepta răul care a devenit cangrenă? Quo vadis, Timișoara, cu astfel de conducători?

 18. Domnule primar Robu,imi pare foarte rau de atitudinea dumneavostra vis-a-vis de un artist de valoarea lui Stefan Popa Popas. De la dumneavostra,in calitate de cadru universitar,foarte multi cetateni au alte pretentii.Ne faceti sa credem ca suntenti inconjurat de oameni de proasta factura,din moment ce nu iubiti cultura si pe oamenii de valoare ai tarii,care,din pacate,sunt din ce in ce mai putini.

 19. Românika nu a știut niciodată să își respecte și, mai ales, să își susțină adevăratele valori.
  Politicienii români, numai când îi arde la suflețelsau la buzunar (a se citi: la nevoie mare) se reped să obțină, în cinci minute și fără multe complicații (parcă cineva le-ar datora lor ceva), un ajutor, un sprijin, o susținere.Repede un vot, repede o poză, repede o participare, repede un cuvânt favorabil despre ei…După care…tăcere…până la viitoarele alegeri…
  Comportament de „berbec” supraîncălzit care are nevoie de o prostituată…și pa…
  Nene Primare și „berbec” viceprimar, o personalitate recunoscută pe plan mondial ajunge la acea performanță a recunoașterii după zeci de ani de trudă.Nu te poți comporta cu ea ca și cu o prostituată. N-a lătrat ca voi, la alegeri, promisiuni peste promisiuni pe care, adesea, după ce v-ați văzut „cu sacii în căruță” nici nu le mai țineți minte.
  Ar trebui să fii știut aste lucruri în calitatea Dvs. de intelectuali (presupun că nu sunteți strungari, tractoriști sau cocălari) și să nu vă comportați față de Maestrul Popas ca niște bieți maneliști puși să facă o mică „bișniță”.
  V-ați comportat, după cum înțeleg din rândurile de mai sus, ca și cum v-ați fi dus pe strada cu fete: „Hai, fă, să ți-o…”
  Mare rușine!
  Ați fi niște înțelepți dacă v-ați cere public scuze!
  Sunt curios dacă o veți face. Mingea e în terenul Dvs.

 20. La Timişoara, Ştefan Popa Popa’s este un munte! Primarul şi vicele sunt chestii mărunte…
  Distinsul domn C-tin Chiriac, cel care se ocupă de acest sensibil, onorant şi de top titlu, cel de capitală europeană, sigur i-ar spune marelui artist…că-n el e puterea şi vrerea, că n-au primăria şi prefectura cât le are domnia sa cu cultura şi l-ar ruga să vină el la Bruxelles, unde-ar fi primit ca-mpărat, nu ca Robu…
  În disputa dintre Popas şi primarul N. Robu, primu-i emblema Timişoarei, celălat e neghiobu’! Mai mult, primarul…azi e la primărie, mâine poate la brutărie (ştiţi unde, nu?) iar Ştefan Popa Popa’s, indiferent de conducere şi guvern, e etern! Dixi!

 21. Din Constanţa transmit că-n Popa’s e speranţa ca Timişoara s-ajungă capitală europeană. Disputa între artist şi primar e precum între un rechin şi o mreană.
  Domn primar, degeaba cânţi pe la porţi, fără Popa’s n-ai să poţi!

 22. Pe marele Ştefan Popa Popa’s l-aş aşeza în galeria nemuritorilor artişti, pictori, portretişti care au dat lumii opere monumentale, iar României o strălucire culturală aparte. Este un Leonardo da Vinci, dar fără Giocondă, un Rembrandt, dar cu mai multe uşi sau un Van Gogh, dar cu ambele urechi. Este – dacă vreţi –precum al nostru pictor Nicolae Grigorescu, cel cu „Carul cu boi”. El are talent cu carul şi…unii, de la vârful primăriei Timişoara, ar trebui să-i facă statuie! Pentru ei…nu e..clar?

 23. I-am spus de mai multe ori lui Stefan ca oamenii de valoare sunt necesari in primul rand doar oprtunistilor, atunci cand este vorba sa iasa ei in fata prin meritele altora si de aceea nu ma mira felul birocratic jegos si functionaresc prin care o posibilitate de reafirmare nationala si locala, in cazul nostru Timisoara devin subiect si obiect de troc. Trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca cei din frunte cred ca pana la nesfarsit vor putea, dupa ce isi tin bucata cea mai mare de paine, sa multumeasca pe ceilalti cu niste ramasite jalnice. Schimbarea trebuie sa inceapa dinlauntru, dar pana atunci unii au nevoie si de constiinta si dragoste autentice care nu se pot cumpara la piata.

 24. Pe Maestrul POPA’S ar trebui sa il asezam in fruntea listei celor care ne reprezinta tara cu atata mandrie si demnitate pe taram cultural si nu sa trimitem niste oameni care nu au decat „merite politice” si care respecta „formatul” partidului pe care il reprezinta.
  TIMISOARA are sansa de a deveni capitala europeana a culturii cu oameni de valoarea Maestrului POPA’S care oriunde in lume este recunoscut ca valoare a acestui pamant si tocmai de aceea trepadusii politici de genul lui Robu, Diaconu si altii ca ei ar trebui sa-si ceara scuze in mod public pentru a nu-i considera tradatori de tara si de neam.
  Maestre,uneori ne inselam apreciind unii oameni mai mult decat ar trebui!

 25. Poate daca am incepe sa ne aprociem valorile atunci si Europa ar vedea in tara noastra si altceva in afara de coruptie, tigani si hoti. Bravo Maestre ca nu va lasati calcat in picioare. Iar pentru cei care nu stiu, nu doar ca maestrul este unul dintre cei mai mari artisti ai Romaniei, dar este si primul roman care a intrat in Cartea Recordurilor ca si rege al caricaturilor, si este unul dintre pictorii care a avut expozitii si a pictat pentru Vatican. A ales sa ramana in Romania, in Timisoara si sa ne reprezinte in Europa pentru ca este cu adevarat roman si asta este multumirea pe care o primeste din partea domnului primar Robu??? Trist ca nu stim sa ne pretuim valorile!!!

 26. Domnule STEFAN POPA POPA’S sunt timisoreanca si ma mandresc cu acest titlu chiar daca de foarte multi ani traiesc departe de Timisoara alaturi de un bun prieten al Dvs. si pot spune ca sunt la fel de mandra cand prieteni, cunostinte sau oameni pe care ii intalnesc in drumul meu imi spun: „…esti din Timisoara de unde este si POPA POPA’S! Pot spune ca aceste cuvinte le-am auzit de nenumarate ori atat in tara cat si in strainatate, in schimb nimeni nu mi-a pomenit de vre-un primar ROBU sau de un viceprimar DIACONU.
  Dvs. veti ramane in constiinta tuturor ca un roman de mare valoare si a carui opera este cunoscuta in toata lumea, motiv pentru care insasi Papa va recunoaste printre primii 100 oameni de valoare din lume.

  Cu deosebita stima,
  Elena Nicola din Constanta

 27. DRAGI TIMISORENI,

  Mergeti la Primarie si invatati-l pe ROBU cine este STEFAN POPA POPA’S pentru ca se pare ca acest individ nu stie ce reprezinta MAESTRUL POPA’S pentru Romania si nici pentru Timisoara!
  Timisoara merita mai mult decat un primar ce nu stie sa-si respecte valorile!

 28. Maestru Stefan Popa Popa’s este indreptatit sa-si apere ,,TEMPLU SPIRITUAL AL CARICATURII ROMINE,”

  Promovarea orasului Timisoara pentru a obtine titlu de Capitala Culturala Europeana ,autoritatile competente ar trebui sa se implice si sa sprijine valorile orasului,personalitatile,oamenii de cultura ce fac cinste nu numai orasului dar si tarii.
  Inacest caz are perfecta dreptate maestru Stefan Popa Popa’s in ce priveste dezamagirea si toata aceasta revolta impotriva primarului,,Nicolae Robu si a viceprimarului Dan Diaconu,de faptu ca si-au batut joc de organizarea deplasarii de la Bruxelles pentru ,promovarea orasului in cursa de a obtinere a titlului de ,,Capitala Culturala Europeana”.

  Conducatorii Timisoarei ar trebui sa tina cont si de parerea maestrului Stefan Popa Popa’s,nu merita sa fie tratat cu indiferenta ,stie cel mai bine ce inseamna anumite detalii,despre organizarea unei Expozitii,despre programul acesteia.Pentru a face o expozitie de calitate trebuie sa ai timp suficient si sa fii foarte bine pregatit .Se discuta in primul rind orice amanunt pentru a nu se face confuzii sa fii intr-o forma buna ,cu alte cuvinte sa ai ,,stare de spirit ”,maestru Stefan Popa Popa’s a stiut intodeauna,sa radieze in acest nobil act de inalta valoare spirituala.

  Stim cu totii ce inseamna maestru Stefan pentru Rominia si pentru intreaga lume.Noi cei care il iubim si recunoastem ca este un profesionist de inalta tinuta ,,Geniu Caricaturii Romine” care de zeci de ani ne promoveaza imaginea Rominiei in lume.Activitatea domniei sale este destul de vasta ,atitea premii nationale si internationale medalii,figureaza in Guiness Book,ca cel mai rapid caricaturist din lume si care a fost ales printre cei sapte Ambasadori ai Rominiei alaturi de Ilie Nastase ,Nadia Comaneci, Elisabeta Lipa, Gabi Szabo,Gheorghe Zamfir si Grigore Lse.Are mari prieteni atit in Rominia cit si in lume.Vorbim de orasul Timisoara ,vorbim de maestru Stefan Popa Popa’s.

  Intentiile maestrului sunt foarte bune,iar orasul sau merita sa i se recunoasca titlude ,,Capitala Culturala Europeana”.Lucrarile domniei sale vor putea fi vazute de posibili turisti intr-o expozitie,si de aceia este indreptatit sa-si apere acest Templu Spiritual Al Caricaturii Romine.

  Ideia de a fi infiintat si in Timisoara un Muzeu al Caricaturii,este unul din proectele maestrului si m-as bucura daca si acest titlu nu va intirzia sa apara. Il felicit pentru titlu de Ambasador al Rominiei si al Timisoarei si sper ca maestru Stefan Popa Popa’s sa aduca acest titlu cu usurinta in Timisoara ,pentru a fi pus in valoare atit Orasul cit si imaginea Rominiei in lume.Sper sa nu mai aiba piedici in acest proiect.

  Noi iubitorii de cuvint frumos si caricatura va stimam si va iubim mult,aveti incredere ca suntem alaturi de d-voastra in orce proiect ,deoarece ne faceti mare bucurie si cinste stiindu-va ca nu renuntati de a tine vie aceasta traire a artei ce ne face sa ne simtim rominiin adevaratul sens al cuvintului.
  Va asiguram ,ca suntem cu inima si cu sufletul pentru tot ce intreprindeti si in acest an 2015.Va dorim multa sanatate,putere de munca si mult succes.
  Cu respect M.C.

 29. PAPA’S…Stefan este un „COLOS”…cei care se fac a NU percepe si pricepe asta or vin de nicaieri, or merg nicaieri(niciunde)…OMUL asta este prin chiar fiinta lui emblematic…si asta si-a castigat-o fara PCR, FSN, PDL sau orice ppp-orice. POPA’S NU SE FOFILEAZA PE LANGA O DELEGATIE SAU UN ORICINE(fie el si Iohanis…)pentruca POPA’S nu duce lipsa de notorietate sau capital(nu importa natura lui)…ONOR lui Stefan, POPA’S care NU face rabat de la calitatea lui de OM SI ARTIST LIBER!

 30. Nu-i cunosc, personal, pe cei doi din fruntea Primariei Timisoara (si nici nu-mi doresc sa-i cunosc vreodata!), dar modul execrabil in care s-au comportat fata de un concetatean – si nu unul oarecare, ci un artist dintre cei mari ai Romaniei – este o imensa rusine. Este aproape de necrezut ca doi dintre oficialii urbei sa manifeste o lipsa crasa de respect, o sfidare de proportii fata de cetatenii care i-au ales, intre care personalitati culturale de talie internationala, precum Stefan Popa Popa’s. Cand am descoperit acest articol, mi-am zis ca e posibil ca primarul Nicolae Robu si viceprimarul Dan Diaconu sa nu stie cine este Stefan Popa’s. Mare greseala, ca sa folosesc un eufemism ! Ar fi cazul sa mai citeasca, sa se documenteze, sa-si analizeze atributiile functiilor pe care le detin, altminteri nu mai au ce cauta acolo unde sunt pusi sa ”vegheze” la bunul mers social si cultural al urbei. Pe scurt, cazul in speta ar putea sa para unul minor, la prima vedere, insa desfasurarea intregii intamplari, suterfugiile ridicole la care au recurs, culmea, tocmai intr-o actiune pentru promovarea, la Bruxelles, a orasului Timisoara, citez ”in cursa de obtinere a titlului de capitala culturala europeana”, lasa o amprenta compromitatoare asupra celor doi. Orice comentariu, in plus, ar fi inutil. Dar respectul pe care trebuie sa-l avem, cu totii, fata de cultura si de creatorii de cultura, de valorile patrimoniale, romanesti si universale, ma obliga sa adaug urmatoarele: Stefan Popa’s – unul (si foarte important !) din ambasadorii culturali ai Romaniei, nu avea nevoie de o invitatie formala din partea capilor Primariei, fiindca este artistul roman cu cea mai mare cota de prestigiu din lume; nu numai pentru ca este cotat ”cel mai rapid” caricaturist de pe mapamond, ci si pentru ca este apreciat ca un ”mare talent”, un important caricaturist portretist al Romaniei si al lumii. Asadar, se subantelege de ce este ”invitat special” al regilor, presedintilor de stat, sefilor de guverne, ambasadorilor etc., pentru a expune la importante evenimente internationale; este asteptat cu mare cinste si onorat, asa cum se cuvine, in presa marilor publicatii straine. Mai cititi, domnule primar general ! Daca nu, ar fi cazul ca, pentru o astfel de gafa, de insulta la adresa unui om de cultura, si a culturii, in general, sa va prezentati demisia de onoare, impreuna cu al dumneavoastra coleg de partid !!!

 31. Am avut onoarea să-l cunosc pe maestrul Ştefan Popa Popa`s de foarte mulţi ani, şi sunt fericit că am avut acest prilej. Ca un umil timişoarean, dar totuşi preşedinte al Uniunii Bulgarilor din România şi urmaş etnic al celui care, timp de 39 de ani (între 1884-1914), a fost primarul Timişoarei stabilind renumele capitaeil Banatului ca „Mica Vienă”, Carol Telbisz, îmi permit să-mi cer scuze în această calitate celor ce l-au jignit, sau au încercat să facă acest lucru, pe maestrul Ştefan Popa Popa`s. Este une dintre marile personalităţi ale Timişoarei, poate cea mai cunoscută la nivel mondial. Am rămas stupefiat de faptele care s-au produs şi îndeosebi de aprecierea exprimată într-un comentariu, care ar fi fost făcut de viceprimarul Timişoarei. Dacă este adevărat, este ceva ruşinos, poate chiar incalificabil. Probabil că domul Diaconu, cand l-a făcut „gras”, din lipsă de elemente de comparaţie a folosit acest cuvânt nefericit, când probabil voia să spună: „un titan”, „un mega artist”, „un uriaş”, „un simbol” etc. Maestrul Popa`s poate fi, pentru sprijinera candidaturii Timişoarei ca şi capitală cultutrală europeană în 2021 ceea ce Klaus Iohannis a fost pentru Sibiu.
  Maestre Popa`s, la 275 de ani de la venirea bulgarilor în Banat am avut ambiţia şi am reuşit să-l aduc pe câştigătorul Balonului de Aur, Hristo Stoichcov, să joace pe gazonul din comuna mea natală, Dudeştii Vechi, alături de stele ale fotbalului românesc: fraţii Rotariu, Marcel Baban, Rodion Cămătaru, precum şi o parte din Naţionala de Aur a Bulgariei din 1994, chiar dacă unii din cei care nu se pricep decât la critici sau la dorinţe de mărire, au spus „mare scofala“ sau „ce mare lucru”. Sunt convins, că vei face acelaşi lucru pentru Timişoara care te iubeşte şi pe care o reprezinţi cu onoare şi demnitate în întreaga lume.
  Peste câţiva ani, când graţie efortului tău, capitala Banatului va fi capitala culturală a Europei, 99% din timişoreni nu vor şti cine a fost, în ianuarie 2015, viceprimarul Timişoarei, iar peste ani, cei care vor locui în Timişoara, pe bulevardul Ştefan Popa Popa`s se vor întreba cum a fost posibil, ca un astfel de eveniment să aibă loc vizavi de cel care a dat numele bulevardului lor, şi al unui curent în grafia mondială. Oare cine îşi mai aminteşte astăzi, cine au fost conducătorii politici ai Ţărilor de Jos, sau chiar regele Olandei, pe vremea lui Rembrandt.
  Niculae MIRCOVICI

 32. Dacă în prezent, ŞTEFAN POPA POPA’S este cetățean de onoare în 26 de orașe din țară, unde a obținut 100 de premii., iar pe plan internațional a fost medaliat de 58 de ori.
  Dacă este membru al Fundației pentru Știință și Arte a Academiei Cita din Roma și membru al Asociației Artiștilor Plastici (UNESCO).
  Dacă a creat Academia Popa’s, școala românească de caricatură, dacă a publicat caricaturi în principalele ziare și reviste din toată lumea şi dacă realizările sale de excepție în domeniul graficii l-au impus drept una dintre cele mai prestigioase personalități ale artei plastice contemporane.
  Chiar dacă ĩn Franța, în octombrie 1995, André Baur scria despre Ștefan Popa Popa’s că “este o forță a naturii…, este singurul om care a fost cu patru secunde mai rapid decât calculatorul”, a ajuns ca la el acasã, în ROMÂNIA, sã fie umilit de “Robul unui Rob”.

 33. Sa te caute la telefon maestrul POPA’S e o onoare ! Sa nu-i raspunzi e o marlanie ! Maestrul si-a oferit disponibilitatea pentru Timisoara si timisoreni , dar neica nimeni au dat-o de gard ! La Bruxelles au plecat ,dar au plecat degeaba ! Taoata planeta il admira si-l pretuieste numai primarele care este cu slugile lui il dau deoparte ! POPA’S va confirma in continuare prin harul sau !
  Primarul in loc sa fie robul cetatenilor este robul pupincuristilor !

 34. Sunt prieten cu PopaS de mai bine de treizeci de ani si nici acum nu-mi dau seama cum de am scapat nevatamat, pana acum, din aceasta prietenie. Fiindca PopaS e vulcanic, exteriorizat, febril, taios, stie sa taie iluzii cu finetea unei sabii de samurai dospite in templele shintoiste din muntii Fujimori, aparitiile lui publice se pot transforma subit in tsunami-uri devastatoare, privirea lui inregistreaza detalii, culori si idei a caror semnificatie ascunsa nici prin cap nu ne-ar fi trecut, noua, celorlalti. Sa recunoastem. PopaS ne priveste, amuzat, dintr-o lume pe care o credem a noastra, dar care ne e paralela si, pana la urma incomprehensibila pana la capat. Nu e un personaj, e un fenomen. Nu se enerveaza, ci se dezlantuie. Si invers, nu ne apreciaza cu morga academica, ci, daca el crede ca meritam, ne iubeste pur si simplu pentru ceea ce suntem fara stim ca suntem, fiindca el ne vede in esenta, nu in forma noastra trecatoare. Devine bland, generos, deschis, luminos, loial, tenace. Prieten care, din nou, iese din rigorile si definitiile de dictionar ale cuvantului prietenie.
  Pus in situatiile bizare ale vietii cotidiene, PopaS are momente in care e total siderat de ceea ce i se intampla. Iar lupta pentru impunerea Timisoarei ca o candidata de valoare pentru rolul de capitala europeana este un astfel de moment. Chiar si in vremurile intunecate in care nu mai credea in nimeni, PopaS continua sa creada in Timisoara. Chiar daca orasul ar fi mutat de un cataclism sau de un capriciu geopolitic intr-un alt loc al planetei si ar fi vecina cu Noua Zeelanda la nord si cu Alaska la sud, PopaS ar crede in Timisoara si in destinul ei spiritual, dincolo de orice frontiere si chiar dincolo de orice logica. Si ar face totul pentru ea, asa cum crede el, pana la capat.
  In acelasi timp, nu cred ca primarul Nicolae Robu ar fi vreun inamic al marelui artist si nici ca si-ar fi dorit sa-l puna in vreo situatie umilitoare. N-ar avea nici un sens, fiindca Nicolae Robu are spirit administrativ, fler politic si o inteligenta bine antrenata. Pur si simplu mici neglijente au ajuns mari acuzatii, toata lumea s-a inflamat si suntem in pericolul de a nu mai avea nici un discurs acceptabil pe scara coerentei si suficient de nebun pe scara valorii pentru a castiga pozitia pe care Timisoara o merita pe deplin: capitala europeana. Coerenta echipei primarului poate ca nu rezolva totul. Doar frumoasa nebunie a lui PopaS, valoarea lui internationala, explozia lui de culoare, de umor, de creatie dezlantuita si surpriza perpetua poate oferi imensa vizibilitate care transforma un oras frumos si civilizat intr-un spatiu feeric, surprinzator, ademenitor, in care forta culturii se poate logodi cu intelepciunea posibila a unei administratii care are sansa unei mari victorii. La Bruxelles si post Bruxelles, Timisoara trebuie sa treaca peste imbufnari si orgolii si sa fie unita. Lucrurile nu sunt ireparabile. Avem nevoie de actorii acestei povesti ca sa o transforme intr-un best-seller. Avem nevoie de un recul matur, diplomatic, care sa ne re-evalueze strategia. Si , apoi, de o ofensiva culturala bine coordonata, care sa ne puna in valoare frumusetea, naivitatea, tristetile, esecurile, valorile, sperantele, meritele. Cu echipa primariei ne putem plasa onorabil in aceasta ecuatie. Cu aparitia lui PopaS chiar putem castiga.

 35. Sansele pentru titlul de capitala culturala europeana ar fi fost mult mai mari daca din delegatie facea parte si maestrul POPA’S ! Da la fel a fost si cand Romania a fost admisa un NATO ! Prietenii stiu ca maestrul a fost in centrul atentiei atunci la Bruxelles cu atit mai mult acum cand e vorba de titlul de capitala culturala european ! Poate ca ar fi normal in cazul uni insucces sa nu li se deconteze cheltuielile din bani publici si sa stim si noi cine sunt maestrii care fac parte din delegatie ! Robu sa fie robul timisorenilor nu al pupincuristilor ! Maestre ar fi frumos daca i-ati oferii un calendar primarului cu echipa de fotbal care v-a rugat sa-l faceti ca tot se da si microbist !

 36. Din afirmatiile domnului Stefan Popa Popa’s reiese lipsa de organizare si interes a celor doi indivizi, aducand o insulta asupra maestrului si culturii romane.
  Sper ca intr-o buna zi acesti oameni vor invata sa aprecieze adevaratele valori ale Romaniei si sa se foloseasca de acestea pentru a promova imaginea tarii in lume.

 37. Pentru cei de la Primaria Timisoara, ca să citescă în timpul ședințelor de Consiliu Local, cu rugămintea să nu mai batjocurească valorile acestei tări, care se pot numa pe câteva degete și să înțeleagă că un oraș nu poate fi capitala europenă culturală, fără CULTURĂ. Invață numai cine știe să învețe, cine nu, se face funcționar public.

  Așadar cine este CARICATURISTUL POPAS!
  La 14 ani a publicat prima caricatură în singura revistă umoristică editată sub regimul lui Ceauşescu. Este perioada în care a început să participe la festivalurile naţionale şi internaţionale.
  -în timpul călătoriilor în Franţa, facilitate de dl. Henry Coursaget, preşedintele Festivalului de la Confolens, a descoperit caricatura universală şi a început cariera profesionistă.
  -în anul 1980 a absolvit Institutul Politehnic „Traian Vuia” Timişoara şi a devenit caricaturistul oficial al Festivalului de la Confolens şi al altor festivaluri internaţionale.
  -în 1990 a tipărit primul album de grafică satirică.
  -s-a întâlnit şi a lucrat cu mari artişti desenatori ai lumii, precum: Salvador Dali, Jerry Robinson (creatorul celebrilor Superman şi Batman), Vasquez De Sola, Plantu, Emerson, La Palma, Tim, Morchoisne, Kruger.
  -la Festivalul Internaţional de Caricatură de la Saint-Esteve (Franţa) a stabilit recordul mondial de rezistenţă (a realizat 1527 de portrete color pe durata a 10 zile şi 10 nopţi), iar pe 17 octombrie 1995 a reuşit să depăşească recordul mondial de viteză într-o oră, ce aparţinea belgianului Emile Robin (106 caricaturi într-o oră), realizând 131 de caricaturi într-o oră, fiind declarat cel mai rapid caricaturist al lumii, recordul său fiind omologat în Cartea Recordurilor. În 1995 la acelaşi festival a reuşit să-şi bată propriul record, realizând 2772 de caricaturi color în 10 zile şi 10 nopţi, fiind declarat de către publicul francez şi presa franceză drept cel mai bun caricaturist, privind asemănarea dintre model şi portret.
  -ca preşedinte de onoare a Asociaţiei Caricaturiştilor Români a organizat toate saloanele profesionale din ţară. A înfiinţat Muzeul Caricaturii la Castelul din Macea (Arad). Portretul lui Dali, semnat Popa’s 95, este inclus în Muzeul Salvador Dali. A fost invitat de Hassan al II-lea, regele Marocului, la Curtea Regală la galeriile Bab Rouach, în 1997 la Rabat-Salé. Caricaturistul oficial la: Olimpiada de la Atlanta – 1996, Olimpiada mondială de şah de la Bled – 2002 (Slovenia) şi Palma de Mallorca (Spania) – 2004, târgurile internaţionale de la Berlin, Ingolstadt, Bruxelles, Paris, Veneţia, Praga, Varşovia, Zagreb, etc.
  A fost invitat la Festivalul Beethoven, Ringstrasse Galery, Viena, Prater, 1998. Caricaturistul oficial al Summit-ului NATO de la Bucureşti şi Praga, 2002. A fost decorat de preşedintele Ion Iliescu cu Titlul de Cavaler de Onoare pentru merite culturale şi distincţia culturală acordată de Academia Română – 2001. Membru de Onoare al International Police Association. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti. Este Cetăţean de Onoare în 26 de oraşe din România, printre care: Timişoara, Cluj Napoca, Caransebeş, Drobeta Turnu Severin, Slatina, Ploieşti, Vaslui, Gura Humorului, Făgăraş, Bistriţa, Zalău, Urziceni, etc. Este membru al Fundaţiei pentru Ştiinţă şi Arte a Academiei române şi membru de onoare al Academiei Cita din Roma, membru al Asociaţiei Artiştilor Plastici Profesionişti (UNESCO). Peste 200 de şefi de state şi guverne din toată lumea au primit caricaturile lor, semnate POPA’S, printre care amintim: George W. Bush, Jaques Chirac, Silvio Berlusconi, Vladimir Putin, Gerhard Schröder,Madeline Allbright, Aleksander Kwasniewski,Günther Verheugen, Romano Prodi, Jose Manuel Barroso, Ahmet Necdet Sezer, etc.
  -a avut numeroase expoziţii personale atât în ţară cât şi în străinătate
  -a primit numeroase premii în România cât şi 58 din întreaga lume
  Dar cel mai bine le spune el însuși in următorul interviu. Lectură plăcută tuturor!

  http://adevarul.ro/locale/timisoara/stefan-popa-popa-caricaturist-interviu-1_53f76d6a0d133766a87de94f/index.html

 38. Lespezile armoniei și înălțările într-o comunitate sunt așezate de marile personalități, construindu-se piramida înțelepciunii bunului simț ,cunoașterii și a poziționării acesteia în societate.
  Societățile cele mai plăcute spunea GOTHE, sunt acolo unde domnește între membrii ei o stimă reciprocă.
  Stima și respectul pentru personalități sunt o datorie de onoare a tuturora și în special a conducerii comunități,
  Nu înțeleg și nu pot să înțeleg vreodată de ce conducerea Primăriei Timișoara atât a domnului primar prof.univ. dr. Robu Nicolae cât și a viceprimarului Dan Diaconu, cum într-o fază preliminară marele artist Popa Popa’s a fost invitat și ulterior evitat de a participa în delegația ce solicita obținerea permisului de capitală culturală europeană a orașului Timișoara.
  Considerăm că prezența personalității de excepție, de notorietate mondială, care prin dimensiunea realizărilor artistice obținute, ca unul din mari artiști contemporani ai lumii, prezența domniei sale în delegație ar fi avut un impact de răsunet și un succes în susținerea orașului de pe malul Begăi.
  Apreciem că maniera comportamentală a fost total inadecvată lipsită de condescendență pentru artistul care azi ar fi trebuit să fie prețuit și sărbătorit la 20 de ani de obținerea diplomei LE LIVRE GUINNES des RECORDS
  Cunoscut de importante personalități religioase, politice administrative și culturale ale lumii, peste 200 de șefi de state, s-a poziționat ca o persoană influentă, devenind un ambasador al României pe mapamond.
  Prin participările cu expoziții pe toate meridianele lumii, inclusiv în Cetatea Vaticanului, a fost catalogat “ca o forță a naturii”.
  Mari șefi de state s-au bucurat de operele sale, deschizându-i-se marile cancelarii, devenind un respectat artist de talie mondială.
  Nicolae Iorga scria „ Timpul schimbă florile câmpului, dar nu poate schimba strălucirea aurului din adâncuri „
  Demnitatea și harul dăruit de Dumnezeu, Artistului sunt atât de profunde, provocând statui.
  Solicităm conducerii Primăriei de a raționa cu înțelepciunea necesară pentru a da “Cezarului ce este al Cezarului”, de al aduce cât mai aproape în treburile obștei pentru spiritualitatea locului și a încrederii că timișoreni au nevoie de bucuria de a fi cetățenii unei capitale culturale europene.

  Prof. univ. dr. Ilie Cristescu

 39. Împreună cu câţiva colegi l-am însoţit pe Maestrul Popa’s cetăţean de onoare al Municipiului Reşiţa peste hotare la câteva ambasade europene cu prilejul Zilei Naţionale a României și vreau să spun că cuvintele nu își au rostul.
  Domnia sa a fost recunoscut imediat de înalţii demnitari ai ţărilor europene prezente.
  Măreţia talentului domniei sale, prin participările cu expoziţii pe întreg mapamondul, culminând cu cetatea Vaticanului a făcut și face din maestrului Popa’s un real ambasador al României, al Timișoarei.
  Noi românii ar trebui să ne susţinem adevăratele valori și să ne “fălim” cu ele.
  Vă mulţumim maestre că existaţi și ne închinăm în faţa talentului dumneavoastră .

 40. Stimate Maestre,
  Un lucru este cert că dvs. aţi acordat întotdeauna tot sprijinul autorităţilor locale, pe lângă misiunile diplomatice şi nu numai, sens în care noi reşiţenii spunem răspicat că vă iubim şi vă mulţumim pentru tot ceea ce aţi făcut şi faceţi în continuare pentru noi şi comunitatea noastră.
  Domnia voastră, a acordat tot sprijinul şi a dus peste hotare faima României şi a Banatului în special,la cele mai selecte întruniri de pe glob, la care au participat cele mai influente personalităţi mondiale.
  Noi reşiţenii,vă mulţumim şi vă iubim, Maestre !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.