Studiul de fezabilitate pentru metrou, INUTIL. Cum au comentat consilierii locali Adrian...

Studiul de fezabilitate pentru metrou, INUTIL. Cum au comentat consilierii locali Adrian Orza şi Sandu Ştefan, la PRESSALERT LIVE, ideea primarului Nicolae Robu VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

Amenajarea unui traseu de metrou în urbea de pe Bega a stârnit ample reacţii la nivel local. Invitaţi în această seară în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, consilierii locali Sandu Ştefan (PNL) şi Adrian Orza (independent) au comentat pe marginea acestui subiect.

Întrebaţi dacă se justifică cheltuirea banilor publici pe un studiu de fezabilitate, cei doi au avut păreri negative vizavi de iniţiativa edilului şef Nicolae Robu, considerând că un astfel de studiu nu este oportun, cel puțin în acest moment.

Sandu Ştefan a spus că „practic ceea ce se doreşte a se face în Timişoara cu ducerea în subteran a liniilor de cale ferată pe care poate circula şi un metrou, ar fi o chestiune extrem de benefică. Stuttgart a mai făcut asta, dar a început să discute acest proiect în 1994, au fost discuţii extrem de aprinse privind posibilitatea de finanţare, şi au început lucrările efective în 2010, şi dacă toate lucrurile merg bine va fi gata în 2021. (…) Ca să vorbim despre noi, la 1,5 sau două miliarde de euro ar fi costul realist pentru Timişoara. La Stuttgart există trenuri de mare interes pe ruta Paris – Viena. (…) În momentul de faţă nu se justifică, în opinia mea, realizarea unui studiu de fezabilitate, se justifică în momentul în care avem o posibilitate de finanţare”.

Adrian Orza a comentat şi el că „acum un an sau mai bine de un an s-a pus din nou pe tapet chestiunea asta, şi eu şi alţii am vorbit de spre studiul făcut cu Institutul Fraunhofer din Germania.


(…) În anul 2000 Timişoara şi forţele politice la acea vreme au semnat un parteneriat şi o strategie de dezvoltare. În 2007 ca o componentă a acelei strategii din Timişoara s-a făcut un studiu cu Institutul Politehnic din Timişoara şi Institutul Fraunhofer care se cheama «Vision Timișoara 2030 – suport la dezvoltarea unui concept durabil pentru infrastructura oraşului Timişoara». Este vorba de transport urban. Nemţii, în studiu, recomandă ca acest transport urban să fie integrat pe zonă metropolitană cu nişte chestiuni de tehnică. Ei se refereau la treburi de suprafaţă, datorită costurilor pe estacadă, componenta de cost, reţele puse la punct din perioada primarilor imperiului habsburgic”.

Ştefan a conchis că „ideea de estacadă pică din start. Nu mai suntem în epoca trenurilor din 1900, vorbim de epoca trenurilor de mare viteză care vor ajunge şi în zona noastră. Asemenea investiţii nu se fac pentru următorii zece ani”.

La debutul săptămânii trecute primarul Nicolae Robu anunţa că a comandat un sudiu de fezabilitate pentru construirea unui metrou la Timişoara.

2 COMENTARII

  1. Bla, bla,… Băieții, fiind consilieri locali, au ocazia să se exprime în plenul Consiliului și să voteze în consecință. Este clar că declarațiile lui Robu nu au nici un suport ci sunt doar exerciții de imagine pentru satisfacerea narcisismului binecunoscut al primarului.

  2. D-le (D-na ) Redactor, cred ca nu ai inteles nimic din argumentatia consilierului Sandu Stefan. Special am privit editia de aseara, sa vad argumentele pro si contra acestui proiect. Ei bine, daca matale nu ai inteles, traduc eu: d-nul Sandu exemplifica cu orasul Stuttgart si lungul sau drum catre liniile subterane de tramvai (metrou) ca si model pentru Timisoara condusa vremelnic de d-nul Robu. Nu ai inteles nimic, stai jos! de fapt, daca ar fi dupa Pressalert – Botza, in Timisoara ar trebui sa nu se mai faca nimic. Stam si vegetam pentru ca asa se pot sifona in liniste banii de catre prietenii nostrii, pesedistii. Vai de voi si de presa pe care o faceti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.