„Take, Ianke şi Cadâr” vine la Timişoara într-o formulă de zile mari....

„Take, Ianke şi Cadâr” vine la Timişoara într-o formulă de zile mari. Când se joacă

0
DISTRIBUIȚI

Celebra comedie a lui Victor Ion Popa, „Take, Ianke şi Cadâr”, scrisă în anii interbelici şi intrată în patrimoniul literaturii române clasice, va putea fi văzută la Timişoara în 23 februarie, de la ora 19,00, în sala mare a operei timişorene.

Subiectul este vechi şi deopotrivă de actualitate, povestea a trei negustori din provincie – unul român, altul evreu şi al treilea turc – pe care-i leagă o prietenie de-o viaţă. Prejudecăţile etnice şi religioase nu lipsesc atunci când Take află că băiatul lui e îndrăgostit de fata lui Ianke şi cei doi vor să se căsătorească, socotind că o asemenea căsătorie nu este posibilă.  Dramaturgul tratează cu umor şi multă înţelegere umană conflictul la care au ajuns cei doi taţi când au aflat de iubirea copiilor, înlăturat în cele din urmă de vicleşugurile ticluite de Cadâr, care vrea să vadă copiii fericiţi şi reuşeşte să-i convingă şi pe taţii lor că acesta este cel mai important lucru.

Piesa lui Victor Ion Popa, care s-a bucurat de distribuţii faimoase de-a lungul timpului, se joacă cu acelaşi neştirbit succes.


În actuala montare, rolurile celor trei negustori sunt interpretate de Ioan Gyuri Pascu, Nicolae Urs şi Doru Ana, care este şi regizorul spectacolului. Alături de aceştia, din distribuţie mai fac parte Mircea Rusu, Maria Junghietu, Ioana Calotă, Ioana Ancea şi Andrei Roşu.

Biletele pentru spectacol s-au pus deja în vânzare iar preţul acestora este de 40, 60 sau 80 de lei, în funcţie de loc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.