Țărăniștii „de sânge” şi-au făcut ONG ca să se lupte cu PNŢCD-ul...

Țărăniștii „de sânge” şi-au făcut ONG ca să se lupte cu PNŢCD-ul condus de Pavelescu. Ce a spus fostul președinte Gheorghe Ciuhandu

1
DISTRIBUIȚI

Astăzi a avut loc, la Arad, lansarea oficială a Clubului Naţional – Ţărănist – PNŢCD Arad, al cărui scop este susţinerea prin acţiuni civice a doctrinei tradiţionale naţional-ţărăniste creştin democrate, aşa cum a fost ea promovată de susţinătorii oneşti ai acesteia.

Clubul, un ONG care nu are deocamdată un caracter politic, a fost înfiinţat la Bucureşti în cursul anului trecut, avându-l preşedinte pe Andrei Dimitriu, şi această iniţiativă continuă cu înfiinţarea sucursalelor locale. Mihai Grigoriu, vechi ţărănist şi în prezent secretarul general al clubului, a declarat pentru PRESSALERT.ro că adepţii acestuia sunt toţi ţărăniştii care s-au desprins de gruparea Miluţ – Pavelescu, care s-a dezis de principiile promovate de partid în favoarea intereselor personale. „Din acest club fac parte surorile Coposu, preşedintele AFDPR, Ionuţ Gherasim, fostul şef de cabinet al lui Coposu, şi mulţi alţii care au avut de suferit în regimul comunist. Pavelescu are sediul şi ştampila, pe care refuză să o dea, şi ca deţinător al acesteia, câştigă procesele în instanţă”, a mai spus Grigoriu.

Într-o societate marcată de efectele catastrofale ale regimului comunist şi cel care i-a urmat, caracterizat prin impostură, demagogie şi lipsă de ţinută în administrarea instituţiilor statului, Clubul intenţionează să obţină personalitate juridică pentru a relansa PNŢCD şi principiile moştenite de la Corneliu Coposu: morala creştină, democraţia autentică, dreptatea socială, dezvoltarea şi consolidarea statului de drept. Membrii clubului vor milita, de asemenea, pentru promovarea principiilor morale în politica românească, sprijinirea unei descentralizări eficiente, combaterea corupţiei în structurile statului român, transparenţa în administraţie, integrarea definitivă în lumea democratică autentică. Membrii clubului susţin, de asemenea, reinstaurarea, pe căi democratice şi legale, a monarhiei constituţionale.

A fost prezent la Arad şi Seth Cropsey, directorul Centrului pentru puterea navală americană la Institutul Hudson din Washington D.C., consilier pe probleme de strategie navală, axat în prezent pe probleme de securitate navală în Europa şi Orientul Mijlociu.


El este, totodată, ginerele dr. Mircea Voineagu, primul preşedinte al filialei PNŢCD Arad, care a fost comemorat cu acest prilej. Seth Cropsey le-a vorbit celor prezenţi despre principiile ideologiei politice într-un stat de drept, care guvernează democraţia, printre care la loc de frunte se află bunăstarea şi securitatea naţională vs. libertatea individuală.

La constituirea clubului arădean a participat şi Gheorghe Ciuhandu, fost preşedinte al PNŢCD. „Dacă degringolada partidului nu poate fi stopată, am hotărât să înfiinţăm acest club care să grupeze pe cei care şi-au păstrat crezul politic al PNŢCD, să menţină solidaritatea acestora şi să fie un for de dezbatere, să reactiveze oameni dezamăgiţi sau să readucă măcar o parte din cei care au plecat la alte partide. Am fost plăcut impresionat văzând că această iniţiativă s-a bucurat de un foarte mare interes la Arad, prezenţa a fost neaşteptat de mare. Acum suntem în situaţia prezisă de Corneliu Coposu în 1991, care spunea că se va constitui un FSN de stânga şi unul de dreapta. Noi dorim să facem o altă oferă faţă de cele care acum sunt în mare parte compromise”, a declarat fostul primar al Timişoarei pentru PRESSALERT.ro.

Preşedintele PNŢCD Arad, Tudor Caracioni, a mărturisit, la rândul lui, că participarea arădenilor a fost peste aşteptări, remarcând o reprezentare considerabilă a societăţii civile. Printre cei prezenţi s-a numărat şi Mihai Calimente, fost deputat ţărănist în legislatura 1996-2000 şi deputat liberal în prezent. „Am participat la constituirea acestui club în ideea de a sprijini acest partid din care am făcut şi eu parte şi care nu merită să încapă pe mîinile unui traficant de clădiri ca Pavelescu. Există şi bănuiala că ar aservi partidul lui Traian Băsescu, care nu mai e interesat de PMP, fie printr-o fuziune, fie prin acceptarea lui Băsescu ca preşedinte, căci PNŢCD e un partid care are blazon. Toţi cei care au contat în PNŢCD sunt împotriva lui Aurelian Pavelescu şi ca fost deputat ţărănist am considerat că am o datorie faţă de toţi cei care au crezut în acest partid”, a declarat deputatul arădean pentru PRESSALERT.Ro.

Gheorghe Ciuhandu a adăugat că o acţiune similară va avea loc şi la Timişoara, în 31 ianuarie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.