Târgul de Crăciun din Piața Victoriei s-a încheiat. Cum au mers afacerile...

Târgul de Crăciun din Piața Victoriei s-a încheiat. Cum au mers afacerile și care au fost cele mai căutate produse GALERIE FOTO

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-290697042">

Începând de astăzi, timișorenii își pot lua la revedere de la cârnați, murături, accesorii sau haine la căsuțele din centru, pentru că se închide Târgul de Crăciun din Piața Victoriei. Oficial, târgul trebuia să se închidă astăzi, dar unii comercianți nu au mai avut răbdare, și-au strâns produsele și au lăsat căsuțele goale cu câteva zile înainte de finalul târgului.

La Târgul de Crăciun din Piața Victoriei au fost amplasate în total 90 de căsuțe. Deși au avut la dispoziție o gamă variată de produse, timișorenii nu s-au înghesuit să cumpere, iar asta i-a nemulțumit pe mulți comercianți. „Vânzările au mers mult mai prost decât anul trecut. Nu pot să știu care e explicația. S-ar putea ca oamenii să nu fi avut bani, sau a fost de vină frigul”, ne-a explicat un comerciant care a venit cu produse tradiționale.

Dacă vânzările la căsuțele cu cârnați și șunculiță au fost mai proaste decât anul trecut, la cele unde a fost oferit tradiționalul colac secuiesc au mers mult mai bine. „A fost la mare căutare anul acesta colacul secuiesc. Noi nu ne putem plânge. Suntem foarte mulțumiți”, ne-a explicat Ovidiu, un vânzător.

La cele mai multe căsuțe închiriate în Piața Victoriei au fost vândute căciuli din blană sintetică, cojocele sau alte piese de îmbrăcăminte sezonieră, dar și aici vânzările au mers mai prost decât anul trecut. În schimb, la mare căutare au fost bijuteriile sau produsele de artizanat și handmade, cei mai mulți comercianți fiind mulțumiți de cum au decurs vânzările anul acesta.

Vânzătorii nemulțumiți ne-au explicat că oamenii au stat în casă fie din cauza frigului, fie din cauza concertelor de proastă calitate care au avut loc în perioada sărbătorilor de iarnă. „Primăria nu le-a oferit oamenilor nimic bun. Concertele au fost de proastă calitate și normal că oamenii nu au venit. Târgul a fost deschis cu fanfară. Cine e interesat? În alte părți au venit artiști cunoscuți și pe deasupra, și la finalul târgurilor sunt organizate concerte. Târgul de Crăciun din Timișoara se încheie brusc. De Revelion, un fiasco total. Cum să facem bani dacă nu am avut clienți?”, a spus unul dintre vânzătorii nemulțumiți.

Astăzi, comercianții trebuie să își adune produsele deoarece căsuțele vor fi demontate, dar ornamentele de sărbători vor mai rămâne în Piața Victoriei până în 15 ianuarie, potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara.

2 COMENTARII

  1. la ce preturi or avut la mezelurile cumparate de la unguri si vandute aici,drept produse traditionale…normal ca nu au avut clienti…ca timisorenii nu e prosti…:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.