Timișoara, capitală culturală europeană cu fonduri UE. Ce strategie ar putea urma...

Timișoara, capitală culturală europeană cu fonduri UE. Ce strategie ar putea urma primăria

0
DISTRIBUIȚI

În plenul de ieri, consilierul judeţean Adrian Negoiţă a propus un proiect care prevedea alocarea sumei de 100.000 de lei catre Asociaţia Timişoara Capitală Culturală 2021, care sprijină candidatura Timişoarei în marea cursă. Iniţiativa lui consilierului a trecut cu unanimitate de voturi în plenul CJ Timiş. În trecut, Negoiţă s-a remarcat ca un fervent susţinător al asociaţiei, după ce a militat ca echipa condusă de Simona Neumann să primească un sediu în clădirea Bastionului.

Veşti bune pentru Asociaţia Timişoara Capitală Culturală au venit şi de la Bruxelles, acolo de unde primarul Nicolae Robu, Simona Neuman şi alţi conducători ai instituţiilor de cultură din Timişoara au avut o întâlnire cu mai mulţi experţi în politicile UE pentru Cultură şi Educaţie.


În urma discuţiilor, edilul-șef a rămas tentat de ideea de aplica pe ciclul de finanţare 2014 – 2020 la proiecte care să faciliteze implementarea unor strategii optime pentru câştigarea competiţiei, prin aducerea de voluntari din alte ţări. Astfel, nu este exclus ca în următorii ani să vedem în oraș tineri sau specialişti din orașe care au câştigat deja acest titlu, oameni care să învețe autoritățile cum să exploateze cât mai bine potenţialul Timişoarei.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.