Timișoara, prezentată la Bruxelles. Ce atuuri avem pentru a deveni capitală culturală...

Timișoara, prezentată la Bruxelles. Ce atuuri avem pentru a deveni capitală culturală europeană

1
DISTRIBUIȚI

Renumele Timişoarei va merge tocmai până în Parlamentul European, acolo unde capitala Banatului va fi promovată de municipalitate. Europarlamentarul Cristian Bușoi a anunțat vineri că „vom organiza,în perioada 26 – 28 ianuarie la Parlamentul European, într-unul dintre cele mai vizibile spaţii, o expoziţie despre ceea ce înseamnă trecutul recent şi mai puţin recent al Timişoarei, oportunităţile pe care le oferă Timişoara pentru investiţii străine, dar şi o conferinţă de promovare a ideii de Timişoara, Capitală Culturală Europeană”.

Parteneri în cadrul evenimentului vor fi Primăria Timișoara, Casa de Cultură a Municipiului și cabinetul europarlamentarului PNL Cristian Bușoi.


Momentan programul evenimentului nu a fost comunicat presei, însă din ceea ce susține Bușoi tradițiile din Timișoara vor fi expuse prin fotografii și obiecte de artă.
Legat de cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană a anului 2021, europarlamentarul Cristian Bușoi a spus că Timișoara este de departe cel mai cunoscut dintre orașele candidate.
„Sper ca această competiţie să nu fie politizată şi să fie strict pe proiectul propriu- zis, ce îşi propune fiecare oraş să facă. Timişoara este cunoscută datorită Revoluţiei şi deschiderii faţă de investitori. Aceste lucruri trebuie să fie luate în calcul în momentul jurizării”, a precizat liberalul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.