Timişoreni, la lopată! Poliţia Locală verifică trotuarele și dă amenzi pentru cei...

Timişoreni, la lopată! Poliţia Locală verifică trotuarele și dă amenzi pentru cei care nu au deszăpezit

2
DISTRIBUIȚI

An de an venirea iernii este un prilej de enervare pentru şoferii care sunt nemulţumiţi de faptul că municipalitatea din Timişoara nu face faţă căderii omătului şi deszăpezirea lasă de dorit. Nu numai şoferii sunt afectaţi de căderea zăpezii, ci şi pietonii care riscă în orice moment accidente. Iar în Timişoara trotuarele acoperite de gheaţă au devenit deja o tradiţie. În absenţa controalelor şi a amenzilor, timişorenii se pot facă că plouă şi pot uita faptul că este obligaţia lor să cureţe trotuarele.

Hotărârea de Consiliu Local 371 din 2007, privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor, modificată prin HCL 206 din 2009, spune că atât cetăţenii şi asociaţiile de locatari şi proprietari, cât şi reprezentanţii societăţilor comerciale sau ai instituţiilor sunt obligaţi să cureţe zăpada, gheaţa sau poleiul din faţa imobilelor de locuit, a magazinelor sau instituţiilor şi de pe trotuare.


Amenzile sunt usturătoare, însă nici asta nu îi sperie pe timişoreni. În vreme ce persoanele fizice care nu îşi fac datoria riscă amenzi de la 500 la 1.000 de lei, persoanele juridice pot scoate din buzunar de la 1.500 la 2.500 de lei pentru aceleaşi abateri.

Verificările cad în sarcina agenţilor de la Poliţia Locală, care până în anii precedenţi au fost destul de blânzi, aplicând cu precădere somaţii. Contactat de site-ul nostru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Daniela Seracin nu a putut oferi informaţii despre numărul de controale efectuate sau despre amenzile aplicate de la căderea ninsorilor. Aceasta a menţionat că va cere verificări, ulterior revenind pentru a ne spune că momentan datele din teren nu au fost centralizate.

2 COMENTARII

  1. Care cetateni,cretinilor?! Sunt mii de cazuri de proprietari de case,care abia pot merge sa-si cumpere zilnic alimente si medicamente!Ce-o sa le faceti? O sa-i amendati ca nu va curata voua trotuarele? Pai cum ramane cu…adminsitratia ”domeniului public”? Ca daca vrei sa faci ceva,sariti de doi metri ca e in ”jurisdictia”voastra…si n-avem noi dreptul sa ne bagam! Dar de curatat trotuarele pe banii nostri,de taiat iarba,de tuns gardurile vii,(pe care le faceti voi si Aquatim-ul praf,cand aveti lucrari)de taiat pomii,ptr ca voi,vesnic,nu aveti fonduri,ptr asta suntem buni! Si tot noua ne dati amenda? Ce vreti sa facem la asociatii? Care vine sa stea cu lopata in spinare si sa astepte sa ninga ca sa curete zapada,sau sa sparga gheata? Si cu cat ar trebui sa-l platim? Ca ptr 100-200 nu vine nimeni,va garantez eu! Vad ca ptr drumurile necuratate si ptr patinoarul de pe strazi si care revin ca sarcina primariei,va faceti ca ploua,alea se ”trec cu vederea”! 2500 amenda…? Bai idiotilor,peste tot in lumea civilizata,fiecare cetatean plateste ptr aceste servicii iar ele sunt prestate de catre primarie! Dar sunt prestate pe bune…nu iau ,ca voi,cele mai mari taxe si impozite si tot in spatele nostru aruncati si treaba pe care ar trebui s-o imputati celor care traiesc din toate taxele alea. Asa ca ,mars!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.