TOPUL învingătorilor și al învinșilor în politica anului 2014, în viziunea lui...

TOPUL învingătorilor și al învinșilor în politica anului 2014, în viziunea lui Radu Nicosevici, președintele Academiei de Advocacy. De ce mai are nevoie Nicolae Robu pentru a deveni om politic VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Radu Nicosevici, președintele Academiei de Advocacy, a vorbit, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, despre evenimentele cele mai importante petrecute în anul care tocmai a trecut. De asemenea, provocat fiind de către moderatorul emisiunii, Radu Nicosevici i-a numit pe politicienii pe care-i consideră învingători sau învinși în 2014.

Președintele Academiei de Advocacy a ținut să precizeze că, din punctul său de vedere, „anul 2014 a avut o grămadă de evenimente, unele de dimensiuni la care nu s-a așteptat nimeni, gen condamnarea lui Voiculescu. DNA a fost cel mai important actor în 2014, iar cel mai mare eveniment politic al anului a fost alegerea lui Klaus Iohannis ca președinte al României. Din punct de vedere economic, nu spun că anul 2014 a fost extraordinar, dar nu a fost nici un an foarte prost, ca 2013”. În ceea ce privește alegerea lui Klaus Iohhanis ca președinte, Radu Nicosevici consideră că „a fost un șoc pentru clasa politică, o victorie neașteptată. Klaus Iohhanis a fost votat ca soluție anti-sistem, a venit cu un capital foarte mare de încredere”.

Prezentă în emisiune, jurnalista Sabina Mihăică a declarat că 2014 a reprezentat un an în care autoritățile statului și-au demonstrat „incompetența”. „Mă refer la prăbușirea elicopterului SMURD și alte evenimente în care putem observa că cei pe care-i plătim să ne protejeze nu sunt pregătiți pentru asta.


S-a observat în 2014 o lipsă a proiectelor de dezvoltare, lipsă de viziune în zona educației sau culturii”, a precizat Sabina Mihăică.

Radu Nicosevici, dar și Sabina Mihăică au precizat, tot în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, care sunt politicienii pierzători și învingători în 2014. Astfel, președintele Academiei de Advocacy consideră că Victor Ponta și PSD sunt marii pierzători în 2014. În ceea ce privește învinșii și câștigătorii de pe plan local, Sabina Mihăică a ținut să precizeze că „e greu să dăm un răspuns concret. În funcție de alegerile de pe plan național au fost dați învinșii și învingătorii de pe plan local”.

Totuși, jurnalista Sabina Mihăică consideră că Nicolae Robu „în niciun caz nu este un învins”. „Nicolae Robu nu e un învingător”, a precizat și Radu Nicosevici, și asta pentru că primarul Timișoarei „mai are o perioadă lungă de calificare la categoria om politic”. În ceea ce-l privește pe Sorin Grindeanu, noul ministru al Comunicațiilor, președintele Academiei de Advocacy crede că este un câștigător pentru că „a urcat sus, are o funcție importantă. Nu știu dacă Sorin Grindeanu este un câștigător de durată”. Cât despre viceprimarul Timișoarei, Traian Stoia, Radu Nicosevici spune că acesta „a intrat într-un con de umbră, nu-l mai văd activ în viața politică. A făcut clar un pas înapoi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.