Trei case de amanet înşelate cu 18.000 de lei după ce le-au...

Trei case de amanet înşelate cu 18.000 de lei după ce le-au fost vândute bijuterii de… plumb

0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat de 31 de ani din Călăraşi şi o femeie de 41 de ani din Giurgiu sunt cercetaţi sub control judiciar pentru înşelăciune, după ce au vândut la trei case de amanet din Deva trei lanţuri din aur umplute cu plumb, imitaţiile fiind atât de bine făcute încât au trecut testele făcute de angajaţi. Patronii caselor de amanet şi-au dat seama de înşelăciune după ce au tăiat zalele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, agentul principal Laura Bradu, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată administratorul unei case de amanet din Deva că un bărbat în vârstă de 31 ani, din localitatea Valea Roșie, județul Călărași, însoțit de o persoană necunoscută, de sex feminin, i-au vândut, prin casa de amanet administrată, un lanț de culoare galbenă, cu greutatea de 83,81 g, care în interior era umplut cu plumb, cauzându-i un prejudiciu de 5.866,70 lei.

„După comiterea faptei, cele două persoane s-au deplasat la o altă casă de amanet, tot din municipiul Deva, unde au încercat să vândă un alt lanț de culoare galbenă, cu greutatea de 82,48 g, umplut cu plumb, dar cei doi au fost reţinuţi de agenţii de pază de la societatea respectivă până la sosirea poliţiştilor.


În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, iar față de cele două persoane a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Magistraţii Judecătoriei Deva au decis cercetarea celor doi sub control judiciar.

Ulterior, alţi doi administratori de case de amenet din Deva au depus plangere la poliţie că au fost înşelaţi de cei doi, valoarea totală a pagubei fiind de 18.000 de lei în mai puţin de 24 de ore.

„La mine au venit cu un lanţ cu zale de peste 82 de grame. Lanțul a trecut toate testele şi le-am dat banii. După ce au plecat, am tăiat zalele şi am găsit în interior pilitură de plumb. Am dus lanţul la testat şi a reieşit că era mai mult plumb decât aur. Am anunţat poliţia şi pe administratorii altor case de amanet, ca să îi putem prinde. Când au intrat într-o casă de amanet să vândă un lanţ similar, angajata a apăsat butonul de panică şi au venit agenţii de pază, care l-au reţinut pe bărbat până când a ajuns poliţia”, povesteşte administratorul unei case de amanet din Deva, Claudiu C.

Poliţiştii încercă să afle dacă cei doi au mai înşelat şi alte case de amanet din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.