Un lider Al-Qaida în Yemen AMENINŢĂ Franţa cu noi atacuri: ”Nu veţi...

Un lider Al-Qaida în Yemen AMENINŢĂ Franţa cu noi atacuri: ”Nu veţi fi în siguranţă atât timp cât veţi lupta împotriva lui Allah”

1
DISTRIBUIȚI

Un lider religios al Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA), din care ar fi făcut parte fraţii Kouachi, autorii atentatului de la Charlie Hebdo, a ameninţat Franţa cu noi atacuri, într-o înregistrare video difuzată vineri, a anunţat SITE, care monitorizează site-urile islamiste, scrie Mediafax.

În această înregistrare video, Harith al-Nadhari, o autoritate în materie de sharia (legea islamică), s-a adresat francezilor pentru a le transmite un mesaj.

„Nu veţi fi în siguranţă atât timp cât veţi lupta împotriva lui Allah, mesagerului său şi credincioşilor”, potrivit SITE.

„Soldaţi care îl venerează pe Allah şi mesagerii săi au ajuns printre voi.


Ei nu se tem de moarte, ei caută martiriul în numele lui Allah”, continuă acest lider, referindu-se la autorii atacului de la sediul din Paris al săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi.

Chérif Kouachi, care a declarat că urmează instrucţiuni ale AQPA, şi fratele său Saïd, care ar fi participat în Yemen la antrenemente ale Al-Qaida, au fost ucişi vineri de forţele de ordine, după ce s-au retras într-o tipografie situată la nord-est de Paris.

Un alt atacator, Amedy Coulibaly, a fost ucis în urma unui asalt asupra magazinului evreiesc din Paris. El a declarat că făcea parte din organizaţia Stat Islamic.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.