Victoria Nuland, aşteptată la Bucureşti săptămâna viitoare

Victoria Nuland, aşteptată la Bucureşti săptămâna viitoare

0
DISTRIBUIȚI
<


p>Asistentul secretarului de stat al SUA Victoria Nuland va sosi la Bucureşti săptămâna viitoare în cadrul unui turneu european, oficialul american urmând să se întâlnească cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au precizat, miercuri, pentru Mediafax, surse oficiale.

Surse oficiale au precizat pentru MEDIAFAX că adjunctul secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia al SUA, Victoria Nuland, urmează să vină la Bucureşti săptămâna viitoare, la un de la precedenta vizită.Aceleaşi surse au precizat că Nuland se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.Vizita la Bucureşti a oficialului SUA face parte dintr-un turneu în regiune.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va avea o discuţie cu asistentul secretarului de stat al SUA Victoria Nuland, când aceasta va veni în România. „Cu siguranţă când va veni, voi avea o discuţie cu doamna Nuland şi va fi un lucru foarte bun fiindcă deja am putea să intrăm în anumite detalii”, a spus Iohannis.

La afirmaţia moderatorului că Victoria Nuland a criticat în repetate rânduri corupţia din România ,arătând că aceasta pune practic în pericol securitatea naţională, Iohannis a replicat „Exact lucrul pe care l-am spus deja de două ori astăzi, sunt perfect de acord cu acea evaluare”.

Precedenta vizită a adjunctului secretarului de Stat Victoria Nuland a avut loc în perioada 10-11 ianuarie 2014, în cadrul unui turneu european.

La Bucureşti, Nuland s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, cu ministrul de Externe Titus Corlăţean şi cu procurorul-şef al DNA, Laura-Codruţa Kovesi, precum şi cu membri ai societăţii civile, pe agenda discuţiilor aflându-se relaţiile bilaterale, problemele regionale şi eforturile de consolidare a statului de drept.

Pe 13 ianuarie 2014, premierul Ponta a afirmat că nu s-a întâlnit cu asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, deoarece avea programată o vizită privată de trei zile în Italia şi că tema pentru care oficialul SUA a venit la Bucureşti era confidenţială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.