Virozele și pneumoniile fac ravagii printre timișeni. Ce semnal de alarmă trag...

Virozele și pneumoniile fac ravagii printre timișeni. Ce semnal de alarmă trag medicii timișoreni și cum ne putem proteja în sezonul rece

0
DISTRIBUIȚI

Val de viroze și pneumonii, în județul Timiș, în ultima perioadă, din cauza gerului cumplit. Doar în luna decembrie a anului trecut, peste o sută de bolnavi au fost diagnosticați cu pneumonie și au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Medicii timișoreni avertizează că o banală răceală se poate transforma într-o pneumonie.

Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, ne-a declarat că „este destul de multă lume bolnavă, în ultima perioadă, clar a crescut numărul de viroze.


În ceea ce privește pneumoniile de diferite feluri, în luna decembrie au fost internați 104 pacienți cu pneumonie, față de 53 câți au fost internați în aceeași perioadă a anului 2013. Plus că mai sunt o mulțime de bolnavi care primesc îngrijiri medicale, dar pe care nu-i internăm”.

Pentru a preveni virozele și pneumoniile, medicul Virgil Musta recomandă evitarea spațiilor aglomerate, consumul de fructe și legume, în special al fructelor bogate în vitamina C, care întărește imunitatea, o alimentație corespunzătoare și să ne îmbrăcăm adecvat sezonului rece. „Dacă simptomele unei viroze respiratorii persistă mai mult de o săptămână, pot apărea complicații și chiar apariția pneumoniei. Le recomandăm pacienților să se prezinte la medicul de familie”, a mai precizat Virgil Musta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.